Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

День Української державності

Дата: 28.07.2022 08:09
Кількість переглядів: 288

Дорогі жителі та гості громади!

Сьогодні ми є свідками без перебільшення символічної події — народження нового державного свята. Вперше 28 липня українці відзначають День Української державності. Воно проходить у час повномасштабної, жорстокої війни, яка триває вже шостий місяць, та восьмирічної війни на Донбасі.

Указ про затвердження Дня державності Президент України Володимир Зеленський підписав ще під час урочистостей до Дня незалежності 24 серпня 2021 року. Відповідно до нього зародження держави відзначатиметься щороку у День хрещення Русі-України.

Метою свята є утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, уславлення нашої культури і самобутності, незламного українського характеру. 

Цього дня ми вшановуємо всіх, хто пожертвував життям за суверенітет України. У спільній молитві згадуємо сучасних захисників країни, які продовжують боротьбу за самостійну Українську державу. Ми бачимо приклади такої ж хоробрості, такої ж любові до рідної землі й такого ж ставлення до ворога, як і сотні років тому.

Але усі випробування, які ми зустрічаємо на шляху розвитку нашої країни, лише загартовують дух української самосвідомості, виховують в кожному повагу до своєї Вітчизни. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності й не зламаються зсередини, як це бувало не раз. А отже, ми зможемо зробити те, що не вдавалося зробити раніше. Це стосується нашого руху в об’єднану Європу, і нашої здатності стати однією з найбільш сучасних держав світу.

Шановні співвітчизники! Щиро вітаю вас з Днем Української державності. Нехай серця наповнюються гордістю за нашу сильну, незбориму, незалежну Батьківщину. Берегти єдність, працювати разом на перемогу це найважливіше національне завдання сьогодення.

Бажаю цього святкового дня здоров’я, щастя, добра, достатку та миру, успіхів у всіх справах і починаннях. Нехай на нашій землі знову запанують спокій і злагода, а у серцях завжди живе впевненість у щасливому майбутньому неньки-України.

Слава Україні! Слава її мужнім донькам і синам!

З повагою селищний голова Юрій Шамановський.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь