A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

На перспективу

Дата: 27.07.2022 14:06
Кількість переглядів: 270

Відомо, що кожній людині дуже важливо отримувати професійну якісну медичну допомогу. Тому в сільській місцевості рівень медичного обслуговування повинен бути таким же високим, як і в містах. За таким принципом спрямовує свою роботу директор Новоархангельської багатопрофільної лікарні Віктор Павлович Лаврінчук, який дбає про зміцнення матеріально-технічної бази очолюваного ним закладу, придбання сучасного медобладнання та поповнення штату новими лікарськими кадрами.

Водночас діяльність директора направлена на збільшення кількості  пакетів медичних послуг, підписаних в Національній службі здоров’я України. Так, нинішнього липня до десяти наявних пакетів додалося ще два. Це пакет №12, який передбачає надання пріоритетної послуги фіброгастроскопії. Відповідно до цього пакета особи, віком 50 років і старше, за наявності електронного направлення від сімейного лікаря, можуть пройти дане обстеження безкоштовно. Хоча вартує воно від 750 до 1400 гривень.

Неабияк актуальним сьогодні є підписання пакету №49 «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги». Це означає, що держава дофінансовуватиме заклад охорони здоров’я задля виконання постанови Кабінету міністрів України про підвищення зарплати: для середнього медперсоналу — до 13500 гривень, лікарів — 20000 гривень. На жаль, зараз заборгованість із заробітної плати в лікарні існує. Віктор Павлович не замовчував цю складну ситуацію. Він озвучував її на усіх рівнях, і стукав в усі двері. Як результат — позитивне вирішення питання з Національною службою здоров’я України.

Він не боїться мріяти, і головне — втілювати свої мрії в реальність. Ще зовсім нещодавно, здавалося, нездійсненним бажанням було придбання сучасного фіброгастроскопа з відеофіксацією, а сьогодні 70 пацієнтів пройшли обстеження за допомогою цього апарату швейцарського виробництва, монітор до якого вироблений в Японії.  

Більше того, у планах директора — придбання лапароскопічної стійки, яка дозволяє здійснювати апендоктомію з розрізом 4-5 міліметрів та інші оперативні втручання. А також авторефрактометра, за допомогою якого проводиться точна перевірка зору. На даному апараті можна швидко і детально дослідити роговицю ока, з метою виявлення таких захворювань як короткозорість, далекозорість, астигматизма.

Ця сучасна медтехніка коштує великих грошей. Та даний факт не зупиняє Віктора Павловича у поступі вперед. Він дістає обладнання під свою відповідальність, розуміючи, що модернізація дозволить зберегти заклад на існуючому рівні акредитації, і не дасть йому «скотитися» до статусу дільничної лікарні, з одним лише поліклінічним відділенням.

— Для мене вкрай важливо, щоб Новоархангельська багатопрофільна лікарні мала хорошу перспективу, розвивалась, оновлювалась і була тим місцем, де люди у сучасних комфортних умовах могли б отримувати кваліфіковану медичну допомогу, — каже Віктор Павлович Лаврінчук. — І згодом додає: «Бо й сам хочу сюди звертатися, коли залишу посаду директора».

Для нього медицина починається ще з перших кроків по території закладу. А тому дбає, щоб у навколишнього простору був естетично приємний вигляд. Нинішнього літа обширне подвір’я лікарні прикрасила двоярусна клумба та молоденькі туї. Для зручності людей була прокладена пішохідна доріжка, установлені нові лавочки. Наразі триває ремонт приміщення, де надаватимуться інноваційні стоматологічні послуги високої якості (в тому числі і по протезуванню) та продовжується реконструкція лікарняної котельні.   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь