Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Простір для дозвілля дітей

Дата: 18.07.2022 16:13
Кількість переглядів: 279

Старий добрий парк в центрі Новоархангельська манить до себе і дорослих, і дітей. Інколи ще не всі птахи прокинуться у вітах багаторічних дерев, а на ошатному яскравому дитячому майданчику, який став окрасою даного громадського простору, вже чути багатоголосий дитячий гомін. І так щодня — з ранку до вечора. Полюбляє дітвора розважатися на цьому сучасному ігровому комплексі, який селищна рада облаштувала для найменших жителів громади.

Новий майданчик замінив торік старий, менш функціональний, і одразу припав до душі дітям та їх батькам. Він чудово вписався в оновлений ландшафт зеленої зони і став справжньою візитівкою парку.

— Це наш дарунок підростаючому поколінню, — говорить селищний голова Юрій Павлович Шамановський. — Адже гра — це основний вид діяльності дітей. Через гру вони пізнають світ, тут, в колі однолітків і друзів, отримують перші навички соціальної взаємодії, вчаться працювати у команді та досягати успіху. Крім того, постійно перебуваючи в активному русі на свіжому повітрі, здобувають фізичне здоров’я. Не випадково в народі мовиться: «Як дитина бігає і грається, так їй здоров’я усміхається».

Дитячий майданчик нового формату має привабливий вигляд, зручний і безпечний. Він складається з чималого набору елементів. До комплекту входять: гірка, три башти з переходами, дві підвісні гойдалки, гойдалка-балансир і карусель. Долаючи відстань між баштами, діти вправляються у спритності, утриманні рівноваги і гнучкості. А безліч додаткових металевих перетинок і з’єднань дозволяють підтягуватися на руках, віджиматися, демонструвати силу й вправність. Все обладнання сертифіковане і відповідає вимогам техніки безпеки та санітарно-гігієнічним нормам.

Облаштували майданчик під кінець минулого року, тож з усім впоратися не встигли. Нинішнього літа бригада майстрів завершила його благоустрій — уклала гумову плитку, яка відповідає таким характеристикам: естетичність, екологічність, травмобезпечність, довговічність та надійність. Вона забезпечує повноцінну амортизацію і безпеку дітей при падіння з висоти до двох метрів. До того ж плитка з гумової крихти дозволяє використовувати ігрову зону за будь-якої, навіть, дощової погоди. Завдяки тому, що вода не застоюється в калужах, а досить швидко проходить через підошву гумових плит. Тож дитячий майданчик одразу готовий до ігор навіть після сильної зливи. Подібне спеціалізоване вуличне покриття — дороговартісне, його рідко зустрінеш у великих обласних центрах. Придбання сучасної плитки стало можливим завдяки спонсорській допомозі аграріїв громади, членів благодійного фонду «Розвиток Новоархангельщини».

Дитячий комплекс став радістю не лише для дітей, а й для дорослих. Мами проводять в парку дозвілля з дітьми і в будні, і у вихідні. Вони можуть спостерігати за розвагами своїх дітлахів сидячи на зручних лавочках, установлених поруч. Багато батьків схвально відгукуються про цю добру справу селищної ради. Ось що вони говорять:

Тетяна, мама восьмилітньої Даші: «Раніше такої зручної відпочинкової локації в цетрі селища не було. А тепер наші діти самі просяться сюди на прогулянку, й із задоволенням бігають, скачуть, лазять по вертикальних опорах, гойдаються. Вони дуже задоволені».

Наталія, мама п’ятирічного Максимка: «Відрадно, що мій син, і сусідні діти можуть бавитися не на вулиці, а у такому прекрасному місці. Зацікавлені різноманітними ігровими конструкціями, вони більше часу знаходяться на свіжому повітрі й у ігровій формі прилучаються до спорту».

Світлана, мама трирічного Богданчика: «Тут для дитини більше свободи, аніж зазвичай удома. Особисто мій синок невсидющий, і на майданчику він може енергійно розважитися, побігати, поспілкуватися з іншими дітками».

Марина, мама семилітньої Маші: «Це втілення мрії наших дітей, адже дітлахи з сільської місцевості завжди обмежені в доступі до розважального світу».

Віталій, тато чотирирічної Віталіни: «У нас такого організованого відпочинку не було, тож нехай хоч у наших дітей буде. Ми гралися здебільшого на вулиці, використовуючи підручні засоби. А тут так гарно, затишно. Приходимо сюди з донькою і вранці, й після роботи. Мені подобається бачити її радісною та задоволеною».

— Дивлячись на усміхнені дитячі обличчя я все більше переконуюся, що наша праця — не марна, — заначає Юрій Павлович Шамановський. — Тому селищна рада й надалі робитиме все можливе, аби дитинство нашої малечі було якайдовше безтурботним, сповненим руху та змістовної активності.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь