Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

«Підтримка реформи охорони здоров’я»

Дата: 15.07.2022 14:39
Кількість переглядів: 275

15 липня 2022 року Новоархангельська селищна рада передала КНП «Новоархангельська багатопрофільна лікарня» Новоархангельської селищної ради 23 тактильні таблички, які було виготовлено за підтримки грантового проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку. У співпраці з Міністерством охорони здоров'я, Національної службою здоров'я та громадянським суспільством, проект сприяє просуванню реформ у медицині, протидії широко розповсюдженій корупції, а також підвищенню прозорості системи охорони здоров'я, що має зробити якісні медичні послуги доступними для українців. 

Надання гранту стало своєрідним визнанням спроможності КНП «Новоархангельська багатопрофільна лікарня» Новоархангельської селищної ради стати, без перебільшення, надзручним у навігаціній та інформаційній лінії закладом охорони здоров'я у громаді. 

«Впродовж першого етапу було виготовлено тактильні таблички, адже перед нами сьогодні стоїть масштабна мета — перетворити Новоархангельщину на безбар’єрний простір. Безбар’єрний простір — ознака цивілізованого суспільства, вимога часу, яка має послідовно втілюватися в державі загалом і в громаді зокрема. Критична інфраструктура громади забезпечується елементами доступності. Пандуси, наприклад, стали не бажаними, а обов’язковими. Для людей з порушеннями зору тепер ми будемо застосовувати тактильні інформаційні таблиці та позначення шрифтом Брайля», - зауважив очільник громади Юрій Шамановський.

В процесі роботи над проектом очікується виготовлення інформаційних постерів про роботу лікарні, стенду схеми поліклінічного відділення та встановлення інформаційного мультимедійного екрану.

Команда проєкту, яка складається з селищного голови Юрія Шамановського, головного лікаря Віктора Лаврінчука, медичного директора Оксани Мельник, головного спеціаліста відділу економіки та інвестицій Людмили Сидоренко, менторки проєкту Зої Казанджі та інших провідних експертів працюють над проектом з початку червня та планують завершити роботу до вересня поточного року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь