Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

За новими тенденціями

Дата: 12.07.2022 08:44
Кількість переглядів: 292

Як засвідчує життя, кожен повинен робити те, що вміє найкраще. Лікар — зцілювати, а відповідальні за тепло люди — обігрівати. Виходячи з цього не потрібно лікарю, зокрема головному, заморочуватися з приводу дров, вугілля, справності системи опалення та інших складових опалювального процесу.

За таким принципом вчинили нинішнього літа в Новоархангельській багатопрофільній лікарні, яку очолює Віктор Павлович Лаврінчук. Тут віддали в оренду ТОВ «Новий світ» лікарняну котельню, переклавши турботу про обігрів чотириповерхового приміщення на спеціалістів своєї  справи.

Слід зазначити, що це не перший об’єкт соціальної сфери, який обслуговується даним підприємством. В минулому опалювальному сезоні воно співпрацювало із закладами освіти, а тепер — медицини, застосовуючи такий вид альтернативного палива,                                                            як дров’яна щепа.

Наразі в котельні ведуться активні ремонтно-будівельні роботи. Проводить їх бригада підприємства під керівництвом бригадира Володимира Васильовича Лупика. На рахунку цього трудового колективу десять переобладнаних котелень у закладах соцсфери. Тож діло спориться в руках умілих робітників.

Як розповів завгосп лікарні Петро Андрійович Савенко, працівники бригади розширили центральний вхід до котельні — для того, щоб доставити в приміщення за допомогою спецтехніки великих розмірів котла. Перед цим були демонтовані чотири старі котли. Замість них на Рівненському заводі «Ретра» був придбаний котел довготривалого горіння «Ретра — 3М», потужністю 550 кВт (попередній «казан» мав потужність 400 кВт).

Піддадуться заміні й два циркуляційні насоси. Більш потужні механізми для подачі води забезпечать кращу продуктивність котла, що призведе до якнайшвидшого нагрівання приміщення, площею майже п’ять тисяч квадратних метрів.

Оновлення торкнуться й старих димоходів. Їх мають «переварити»  і підключити до нового котла.  

Крім того, в суміжному з котельнею приміщенні, на місці чималого віконного отвору так само буде зроблено великий заїзд для автомобіля з паливом. Щепа відвантажуватиметься сюди з вантажівки і зберігатиметься насипом.

Вирубані в стінах отвори закриються високими брамами. Весь об’єм робіт планується завершити до настання опалювального сезону.

Разом з цим біля котельні облаштовується майданчик — задля зручного курсування техніки.   

В кінцевому результаті вжиті заходи призведуть до здешевлення процесу опалення та економії коштів на придбання дороговартісних енергоносіїв, якими сьогодні є вугілля й дрова. Водночас на території Новоархангельської селищної ради розвиватиметься такий вид діяльності, як виробництво і заготівля нетрадиційних видів палива. Зокрема дров’яної щепи. Це, у свою чергу, стимулюватиме створення нових робочих місць і зменшить відтік коштів за межі територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь