Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

За новими тенденціями

Дата: 12.07.2022 08:44
Кількість переглядів: 298

Як засвідчує життя, кожен повинен робити те, що вміє найкраще. Лікар — зцілювати, а відповідальні за тепло люди — обігрівати. Виходячи з цього не потрібно лікарю, зокрема головному, заморочуватися з приводу дров, вугілля, справності системи опалення та інших складових опалювального процесу.

За таким принципом вчинили нинішнього літа в Новоархангельській багатопрофільній лікарні, яку очолює Віктор Павлович Лаврінчук. Тут віддали в оренду ТОВ «Новий світ» лікарняну котельню, переклавши турботу про обігрів чотириповерхового приміщення на спеціалістів своєї  справи.

Слід зазначити, що це не перший об’єкт соціальної сфери, який обслуговується даним підприємством. В минулому опалювальному сезоні воно співпрацювало із закладами освіти, а тепер — медицини, застосовуючи такий вид альтернативного палива,                                                            як дров’яна щепа.

Наразі в котельні ведуться активні ремонтно-будівельні роботи. Проводить їх бригада підприємства під керівництвом бригадира Володимира Васильовича Лупика. На рахунку цього трудового колективу десять переобладнаних котелень у закладах соцсфери. Тож діло спориться в руках умілих робітників.

Як розповів завгосп лікарні Петро Андрійович Савенко, працівники бригади розширили центральний вхід до котельні — для того, щоб доставити в приміщення за допомогою спецтехніки великих розмірів котла. Перед цим були демонтовані чотири старі котли. Замість них на Рівненському заводі «Ретра» був придбаний котел довготривалого горіння «Ретра — 3М», потужністю 550 кВт (попередній «казан» мав потужність 400 кВт).

Піддадуться заміні й два циркуляційні насоси. Більш потужні механізми для подачі води забезпечать кращу продуктивність котла, що призведе до якнайшвидшого нагрівання приміщення, площею майже п’ять тисяч квадратних метрів.

Оновлення торкнуться й старих димоходів. Їх мають «переварити»  і підключити до нового котла.  

Крім того, в суміжному з котельнею приміщенні, на місці чималого віконного отвору так само буде зроблено великий заїзд для автомобіля з паливом. Щепа відвантажуватиметься сюди з вантажівки і зберігатиметься насипом.

Вирубані в стінах отвори закриються високими брамами. Весь об’єм робіт планується завершити до настання опалювального сезону.

Разом з цим біля котельні облаштовується майданчик — задля зручного курсування техніки.   

В кінцевому результаті вжиті заходи призведуть до здешевлення процесу опалення та економії коштів на придбання дороговартісних енергоносіїв, якими сьогодні є вугілля й дрова. Водночас на території Новоархангельської селищної ради розвиватиметься такий вид діяльності, як виробництво і заготівля нетрадиційних видів палива. Зокрема дров’яної щепи. Це, у свою чергу, стимулюватиме створення нових робочих місць і зменшить відтік коштів за межі територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь