A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Звіт начальника відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської селищної ради  Олени Борисівни Онищенко про роботу відділу освіти, молоді та спорту за перше півріччя 2022 року, та готовність закладів освіти до нового навчального року.

Дата: 08.07.2022 10:43
Кількість переглядів: 1453

Функціонування освітньої галузі громади в 2021-2022 році забезпечують: Опорний заклад освіти «Новоархангельський навчально-виховний комплекс «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів — гімназія», Опорний заклад освіти «Новоархангельський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів», Опорний заклад освіти «Торговицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Є.Ф. Маланюка», в яких навчалося 1438 учнів. Навчально-виховний процес забезпечувало 207 педпрацівників.

На території громади діє два заклади дошкільної освіти, в яких дошкільною освітою охоплено  308 вихованців. Водночас на теренах громади функціонує три позашкільних заклади освіти.

У 2022  році відділом освіти було видано 177 документів про освіту. З них 130 про здобуття базової середньої освіти і 47 — про здобуття повної загальної середньої освіти. Троє учнів за високі досягнення у навчанні нагороджені золотою медаллю, одна учениця — срібною. Всі вони випускники школи-гімназії.

В закладах загальної середньої освіти Новоархангельської селищної ради завершили навчання 40 дітей з числа внутрішньо-переміщених осіб.

Чимало учнів має ряд досягнень. Так, учениця 8 класу школи-гімназії Віра Сліпоконь стала призером ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України і отримала диплом третього ступеня (секція «Мистецтво», науковий керівник Тетяна Олександрівна Сіплівенко). Друге місце в обласній олімпіаді з математики зайняв учень  8 класу Опорного закладу освіти «Торговицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Є.Ф.Маланюка» Максим Кеца (вчитель Ольга Вікторівна Шевченко). Вихованці дитячо-юнацької спортивної школи ОЗО «Новоархангельський навчально-виховний комплекс «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів-гімназія» брали участь в чемпіонаті області з боксу серед юніорів 2006-2007 року народження, що проходив 20-22 січня 2022 року в місті Кропивницький. На цих змаганнях Денис Щербина зайняв перше місце (тренер-викладач Владислав Едуардович Моршньов).

Протягом першого півріччя закладами освіти були проведенні заходи до усіх пам’ятних дат і Тижні знань безпеки життєдіяльності.

Відділом освіти, молоді та спорту було забезпечено проведення ІІІ етапу  моніторингового дослідження іншомовної комунікативної компетентності вчителів початкових класів, які працюють з новими державними стандартами в закладах загальної середньої освіти селищної ради

На базі Опорних закладів було організовано роботу психологічних пунктів, з метою психологічної підтримки дітей і відновлення їх психоемоційного стану в школах проводилися індивідуальні та групові психологічні консультації з батьками та дітьми.

Нинішнього літа в закладах освіти запроваджена  дитяча акція «Літо – 2022: разом до Перемоги». До участі в ній систематично залучаються діти з числа тимчасово переміщених, з обмеженими можливостями та інвалідністю, діти учасників бойових дій, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Матеріали про проведені заходи заклади освіти оприлюднюють на своїх офіційних сторінках.

Систематично здійснюється  збір інформації щодо кількості молоді  з числа внутрішньо-переміщених осіб. Так, станом на 5 липня 2022 року на території Новоархангельської територіальної громади перебувало 897 вимушених переселенців, віком від 14 до 35 років, та 268 дітей шкільного віку.

   Планується організувати інклюзивне навчання для 25 учнів з особливими освітніми потребами та індивідуальне навчання для 13 учнів, які  за висновками лікувально- консультативної комісії та згідно висновків Добровиличківського ІРЦ мають  тяжкі вроджені  діагнози. Протягом липня 2022 року планується завершити обстеження цих дітей, визначити форму і програму їх навчання. 

Відділом освіти проводяться роботи у напрямку зміцнення навчально-методичної та матеріально-технічної бази закладів, а також по забезпеченню сучасним матеріалом для проведення дистанційного навчання в 1-5 класах Нової Української школи. 

З метою забезпечення належного укриття учасників освітнього процесу у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з військовими діями на території області, працівники відділу освіти 21 та 22 червня 2022 року взяли участь у моніторингу 20 закладів освіти на наявність захисних споруд цивільного захисту. На даний час визначено три об’єкти, які можуть бути використані як цивільні укриття, у разі усунення в них недоліків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь