A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

На засіданні комісії

Дата: 27.06.2022 16:44
Кількість переглядів: 382

24 червня відбулося чергове засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке проводив Новоархангельський селищний голова Юрій Павлович Шамановський.

В роботі комісії взяли участь заступник селищного голови Микола Дмитрович Бурдига, директори Опорних закладів освіти.

Під час обговорення першого питання мовилося про наявність (або переобладнання) в закладах освіти захисних споруд цивільного захисту: сховищ, протирадіаційних укриттів, найпростіших укриттів, споруд подвійного призначення, та розглядалася їх готовність до використання за призначенням. Також йшлося про стан утримання шляхів евакуації та їх відповідність нормативним документам.

Як зазначила начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Олена Борисівна Онищенко, забезпечення очного навчання в новому навчальному році в деяких школах буде можливим за умови проведення ремонту, дообладнання наявних укриттів і при наявності коштів на ремонтні роботи та придбання засобів захисту.

Співдоповідач, головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Голованівського РУ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області Євгеній Олександрович Яценко доповів, що обстеження укриттів в закладах освіти Новоархангельської селищної ради показало наступне: в Опорному закладі освіти «Новоархангельський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів-гімназія», Опорному закладі освіти «Торговицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» імені Є.Ф. Маланюка, Скалевському НВО, Скалхутірській  і Мар’янівській загальноосвітніх школах є окремі приміщення та будівлі, які можна розглядати для використання в якості найпростіших укриттів.  

Члени комісії вирішили зібратися повторно 15 липня і з’ясувати, що зроблено в напрямку підготовки приміщень для укриття учнів, вчителів і технічного персоналу.

Завідувач Новоархангельського відділення Голованівського районного відділу державної установи «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олена Олександрівна Скрицька розповіла про роботу, яку проводять працівники відділення в зв’язку з недопущенням випадків холери на території Новоархангельської громади.

На комісії був затверджений комплексний план профілактичних та протиепідемічних заходів, направлених на попередження розповсюдження випадків холери на території Новоархангельської селищної ради на 2022-2026 роки.

Начальник Новоархангельського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області Віктор Іванович Скрицький наголосив на тому, що місцеві органи виконавчої влади повинні бути готовими забезпечити санітарне та епідеміологічне благополуччя населення в літній період 2022 року. Задля цього необхідно привести в належний санітарний стан водозабірні споруди сільських  водопроводів, джерел децентралізованого водопостачання з проведенням профілактичної дезінфекції та забезпечити лабораторний контроль за станом якості питної  води. Провести паспортизацію громадських колодязів. Також потрібно забезпечити неухильне виконання санітарних норм та правил при функціонуванні дитячих навчальних закладів. Разом з медпрацівниками контролювати проведення масових заходів (весіль, поминок та ін.) з метою профілактики епідемічних ускладнень. Слід привести у відповідність до вимог санітарних правил місця торгівлі в населених пунктах та вживати заходи щодо ліквідації та запобігання виникненню місць несанкціонованої торгівлі харчовою продукцією. Важливо провести паспортизацію місць видалення твердих побутових відходів, забезпечити систематичну санітарну очистку населених пунктів. Водночас потрібно вжити заходи по зменшенню чисельності безпритульних тварин на територіях населених пунктів. З метою усунення порушень екологічних і гігієнічних регламентів застосування пестицидів, профілактики отруєнь серед населення та попередження отруєнь бджіл, зобов`язати сільгосппідприємства, одноосібників погоджувати плани та терміни виконання робіт з органами місцевого самоврядування. Задля цього необхідно провести роботу по забороні використання пестицидів механізованим способом в населених пунктах та  пестицидів, не дозволених до використання населенням. Актуальним питанням залишається проведення передсезонних протикліщових заходів на підпорядкованих територіях (в парках, рекреаційних зонах), що передбачає: розчищення зелених насаджень, скошування рослинності на пішохідних доріжках, систематичне та своєчасне видалення сміття та очищення населених пунктів, а при необхідності — дезінсекційні та дератизаційні заходи.

Спільно із фахівцями лікувально-профілактичних закладів потрібно проводити санітарно-освітню роботу серед населення з питань профілактики інфекційних захворювань, харчових отруєнь та отруєнь грибами. Відповідальним особам необхідно організувати комісійні перевірки місць перебування внутрішньо-переміщених осіб, харчоблоків, де організовано  їх харчування та харчування територіальної оборони.

З метою запобігання виникнення епідемічних ускладнень серед населення громади слід вжити дієві заходи  щодо ліквідації стихійної торгівлі харчовими продуктами в місцях, не встановлених для цього. 

По цьому ж питанню рекомендації надала О.О. Скрицька. 

Віктор Іванович Скрицький виступив ще по одному важливому питанню. Він розповів  про заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій. Так, КНП Новоархангельської селищної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги» забезпечений вакцинами проти інфекційних хвороб, відповідно до календаря щеплень. У тому числі проти коронавірусної інфекції. Тож усі бажаючі, в тому числі внутрішньо-переміщені особи (як дорослі, так і діти), можуть щепитися в даному закладі. 

Далі на комісії обговорювався стан безпеки на автошляхах селища.  Начальник сектору поліцейської діяльності №3 (смт Новоархангельськ) Ігор Олегович Федіченко розповів про заходи, які проводяться для покращання безпеки автомобільного руху та пішоходів.

Неабияк важливими сьогодні є протипожежний захист сільгоспугідь та підготовка до зернозбиральної кампанії 2022 року. По цьому питанню виступив головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Голованівського РУ ГУ ДСНС України у Кіровоградській області Євгеній Олександрович Яценко. Він зазначив, що затверджено план заходів Новоархангельської селищної ради щодо забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь у весняно-літній період та підготовки до збору врожаю. З даними заходами ознайомлені керівники агроформувань та інші відповідальні особи.

Також Є.О. Яценко надав інформацію про заходи щодо попередження нещасних випадків на водних об’єктах на території Новоархангельської селищної ради.

 По питанню безпечної поведінки у лісі та попередження пожеж у екосистемах інформував керівник Торговицького лісництва ДП «Оникиївський лісгосп» Олександр Миколайович Биць. Він повідомив, що в умовах воєнного стану відвідування лісів категорично заборонено.

По всіх питаннях члени комісії прийняли відповідні рішення.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь