Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

На сесії селищної ради

Дата: 17.06.2022 10:28
Кількість переглядів: 265

16 червня відбулася двадцять дев’ята сесія Новоархангельської селищної ради восьмого скликання, яку проводив селищний голова Юрій Павлович Шамановський.

На засіданні сесії розглядалися наступні питання: про внесення змін до рішення селищної ради від 23 грудня 2021 року №1975 «Про бюджет Новоархангельської селищної територіальної громади на 2022 рік»; про встановлення місцевих податків та зборів на 2023 рік; про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2023 рік; про звільнення від сплати податку на нерухоме майно на 2022 рік; про звільнення благодійного фонду «Розвиток Новоархангельщини» від сплати податку на нерухоме майно на 2023 рік; про затвердження детального плану території; про внесення змін до фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Новоархангельська                      багатопрофільна лікарня» Новоархангельської селищної ради на 2022 рік, затвердженого рішенням Новоархангельської селищної ради №1982 від 23 грудня 2021 року; про встановлення нових тарифів на платні медичні послуги, що надаються комунальним некомерційним підприємством «Новоархангельська багатопрофільна лікарня» Новоархангельської селищної ради; про внесення змін до рішення селищної ради від 16 лютого 2022 року №2365 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Новоархангельської селищної ради на 2022 рік».

Додатково до порядку денного було внесено питання про звільнення від сплати податку на нерухоме майно, яке постраждало внаслідок пожежі.

Депутати прийняли рішення, відповідно до звернень головних розпорядників коштів, внести зміни до видаткової частини бюджету селищної територіальної громади. Відповідні зміни внести до додатку №3 та затвердити додаток №5 у новій редакції.

Згідно рішення сесії селищної ради на території селищної ради з 1 січня 2023 року встановлюватимуться наступні податки і збори: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для фізичних та юридичних осіб, в тому числі нерезидентів, які є власником об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості та визначені п.п. 266.1, п. 266.1 ст. 266 Податкового Кодексу України; транспортний податок; акцизний податок; збір за місця для паркування транспортних засобів; туристичний збір.

Селищна рада вирішила установити на території Новоархангельської селищної ради ставки земельного податку та пільги для фізичних і юридичних осіб, надані відповідно до пункту 284.1 статті 284 Податкового кодексу України. Рішення набирає чинності з 1 січня 2023 року та діє до 31 грудня 2023 року.

Розглянувши клопотання ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина» про встановлення пільги зі сплати податку на нерухоме майно, депутатський корпус відмовив у задоволення даного клопотання.

Депутати звільнили благодійний фонд «Розвиток Новоархангельщини» від сплати податку на нерухоме майно (житловий будинок за адресою: пров. Зелений Гай №14, смт Новоархангельськ, Кіровоградська область).

Розглянувши клопотання голови фермерського господарства «Кам’янече» Петрова Л. Ю. від 10 червня 2022 року про затвердження детального плану території, селищна рада вирішила затвердити детальний план території земельної ділянки по вулиці Садова, 1 села Кам’янече Голованівського району Кіровоградської області (за межами населеного пункту) для нового будівництва тарного складу, орієнтовною площею 2 га, як основу планувальної організації території для подальшого прийняття рішення щодо розміщення об’єкту містобудування.

Народні обранці внесли зміни до фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Новоархангельська багатопрофільна лікарня» Новоархангельської селищної ради на 2022 рік, затвердженого рішенням Новоархангельської селищної ради №1982 від 23 грудня 2021 року.

На сесії були затверджені тарифи на платні медичні послуги комунального некомерційного підприємства «Новоархангельська багатопрофільна лікарня»  Новоархангельської селищної ради, які діятимуть з 20 червня 2022 року.

Селищна рада внесла зміни до рішення селищної ради від 16 лютого 2022 року №2365 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Новоархангельської селищної ради на 2022 рік», а саме доповнила та визначила в переліку програм та заходів, які будуть діяти в рамках Програми економічного і соціального розвитку Новоархангельської селищної ради на 2022 рік в пункті 36 "Територіальна оборона" (заходи та робота з територіальної оборони).

Депутатський корпус підтримав пропозицію селищного голови Ю.П. Шамановського розпочати збір коштів на купівлю автомобіля для потреб військовослужбовців — жителів нашої громади. Автомобіль потрібно придбати за короткий термін, поки місцеві захисники пройдуть військову підготовку. Тож організатори благодійної акції будуть вдячні за кожен внесок.

Займатися збором коштів і придбанням даного автотранспорту на громадських засадах зголосився депутат селищної ради Володимир Миколайович Малий. Кошти можна перераховувати за такими реквізитами: ПриватБанк, МФО 305299, отримувач платежу — Малий Володимир Миколайович, SBAN: UA  803052990000026209682773203, рахунок отримувача: 26209682773203, РНОКПП отримувача 2992020875, призначення платежу — поповнення рахунку Малий Володимир Миколайович, картка ПриватБанку 4731219600577534.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь