A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Новий фіброгастроскоп — не мрія, а реальність

Дата: 15.06.2022 10:58
Кількість переглядів: 259

Останнім часом штат Новоархангельської багатопрофільної лікарні посилився досвідченими лікарями з числа внутрішньо-переміщених осіб. Одним з таких кваліфікованих спеціалістів є лікар хірург-ендоскопіст Юрій Михайлович Євдокимов. Він закінчив Донецький медичний університет, 18 років оперував в районній лікарні міста Бахмут, що на Донеччині, десять років паралельно займався ендоскопією. Має вищу лікарську категорію.  

В Новоархангельській лікарні знання та практичний досвід Юрія Михайловича згодилися якнайкращим чином. Нещодавно завдяки особистій наполегливості директора закладу Віктора Павловича Лаврінчука та благодійній допомозі аграріїв, в лікарню був придбаний сучасний фіброгастроскоп з відеофіксацією.

Апарат новий — швейцарського виробництва. Монітор до нього виготовлений в Японії. Про таку медтехніку раніше можна було тільки мріяти. Придбане нове обладнання в Харкові, в ТОВ «МЕД-ЕКСІМ» за довоєнними цінами. Коштує апарат один мільйон гривень. Звичайно, такої суми одразу було не назбирати. Тож Новоархангельський селищний голова Юрій Павлович Шамановській надав гарантійного листа про поступову оплату фіброгастроскопа, і його було доставлено в лікарню. А незабаром і налаштовано на роботу.

Віднедавна Юрій Михайлович Євдокимов здійснює обстеження хворих на новопридбаному апараті. Відмінна якість зображення дозволяє лікарю отримувати більш детальну та повну інформацію про обстежувані органи, і ставити точний діагноз.

За три тижні лікар оглянув за допомогою нового фіброгастроскопа 20 пацієнтів. З них четверо були госпіталізовані. Всі вони пройшли курс лікування в стінах лікарні та виписані з поліпшенням стану здоров’я, під нагляд сімейного лікаря. В тому, що люди на місці можуть пройти обстеження, яке зазвичай проводиться на рівні області, велика заслуга директора лікарні Віктора Павловича Лаврінчука та голови громади Юрія Павловича Шамановського. Вони зробили усе можливе, щоб дороговартісне обладнання стало сьогоднішньою реальністю і працювало на жителів громади.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь