Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Корективи внесла війна

Дата: 10.06.2022 15:14
Кількість переглядів: 579

Ось і завершився освітній процес в закладах загальної середньої освіти Новоархангельської селищної ради. Останній дзвінок пролунав у незвичному онлайн форматі 7 червня.

Зазвичай прощання зі школою відбувається в урочистій обстановці, з квітами і напутніми словами. Цього року в традиційні святкові заходи внесла свої корективи війна. Одинадцятикласники лише завітали до своїх прикрашених класів на символічний останній урок.

Та незважаючи на складнощі в здобутті освіти, викликані навчанням на віддалі, шестеро учнів закінчило дев’ятий клас з відзнакою. Всього ж базову середню освіту отримало 130 дев’ятикласників.

Одинадцятий клас закінчило 48 учнів, з них троє — з золотими медалями. Здобуто і одну срібну медаль.

Свідоцтва про здобуття базової середньої освіти та повної загальної середньої освіти ще не віддруковані на рівні держави.

 Традиційно о цій порі учні випускних класів активно готуються до зовнішнього незалежного оцінювання. Нинішнього року наказом Міністерства освіти і науки України ЗНО замінить НМТ — національний мультипредметний тест, який проводитиметься у комп’ютерному форматі. Він необхідний для вступу абітурієнтів на бакалаврський (магістерський — для медиків) ступінь закладів вищої освіти у 2022 році. 

Школярі, які протягом основного періоду реєстрації створили реєстраційну карту учасника ЗНО, автоматично становляться потенційними учасниками НМТ. В Новоархангельській громаді національний мультимедійний тест проходитиме на базі Опорного закладу освіти «Торговицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» імені Є.Ф. Маланюка. Для цього в закладі вже облаштовано дві аудиторії, оснащені протестованими комп’ютерами, і готується ще одна додаткова класна кімната.  Тестування проходитиме в три сесії: основна: 18 липня-10 серпня, додаткова — 16-20 серпня та спеціальна —12-16 вересня. Випробування міститиме три блоки завдань з української мови, математики і з історії України, які вступники мають виконати за 120 хвилин.

Для того, щоб мати змогу взяти участь у НМТ, учасники повинні були обов’язково на своїй інформаційній сторінці з 20 травня до 7 червня підтвердити своє бажання проходити тестування й обрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, у якому (або поблизу з яким) вони планують перебувати в період проведення НМТ. Ті випускники, які у визначений період не підтвердили своєї участі в НМТ, на жаль, не зможуть скласти тестування. Враховуючи те, що війна постійно вносить свої корективи, випускникам потрібно буде обов’язково з 21 червня по 7 липня обрати назву населеного пункту, де їм було б зручно проходити НМТ.

Учні випускних класів, які зараз перебувають за кордоном, також матимуть змогу пройти національний мультипредметний тест. Наразі 23 країни дали дозвіл, щоб на території їх міст були створені пункти для проведення цього онлайн-екзамену.

До 12 липня 2022 року для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж інших сесій НМТ матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування до 12 серпня (додаткова сесія) і 10 вересня (спеціальна сесія).

Інформацію про результати основної сесії НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщено на Інформаційних сторінках учасників тестування до 12 серпня 2022 року, додаткової сесії — до 21 серпня 2022 року, спеціальної  — до 19 вересня 2022 року.

Побажаймо нашим випускникам успішно здати національне мультипредметне тестування і з гарними результатами вступити до омріяних навчальних закладів.

 Нинішній, 2021-2022 навчальний рік став найважчим і найтрагічніший в сучасній історії України. Керівництво Новоархангельської селищної ради і відділу освіти, молоді та спорту уклінно дякує вчителям за те, що тримали освітній фронт на своїх плечах. Саме навчання стало для українських дітей спасінням від хаосу війни. До наших дітей разом із першими уроками і голосом учителя повернулися усталений порядок життя й впевненість у його непохитності.  

Спасибі педагогам за велике чуйне серце, професіоналізм, відданість освітній місії! Нехай наступний рік розпочнеться звичними звуками шкільного дзвоника, замість звуків сирен. Хай шкільні класи знов наповняться дитячим сміхом і гомоном. Хай усі будуть живі, а вчительське слово лунає твердо, звучно, непохитно, вище і гучніше гармат та вибухів. Тримаймося! Ми — сильні! Ми — Україна!

 

Фото без опису

Випускники Опорного закладу освіти «Новоархангельський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» разом з класним керівником Оленою Олександрівною Ступак і першою вчителькою Інною Юріївною Антоненко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь