Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Об’єднані українською піснею

Дата: 10.06.2022 09:10
Кількість переглядів: 508

Літо, сонячне світло, приємне тепло, українська пісня і музика. Усім цим можна було вдосталь насолодитися, побувавши на лекції-концерті «Україна — єдина країна», яка відбулася просто неба на території Новоархангельської школи естетичного виховання. Програма цього мистецького заходу була змістовна і насичена, спрямована на формування в слухачів патріотичних почуттів, гордості за свою країну, сповідування одвічних моральних та духовних цінностей, які передаються від покоління до покоління.

 Глядачі отримали справжню естетичну насолоду від виступів юних музикантів і співаків. Серед виконавців було чимало переможців і лауреатів численних мистецьких конкурсів. Тож  прекрасне звучання голосів та інструментів  захопило всіх, хто у той час перебував на центральній площі селища.

На самому початку зібрання ведучі Ілона Гребенюк і Дарина Юрченко згадали багате історичне минуле України, яка сьогодні є незалежною державою, частиною Європи, Торкнулися часів козаччини, з яких почалася національно-визвольна боротьба за побудову незалежної самостійної держави.

Прозові та віршовані рядки перепліталися з чудовими концертними номерами. Перед глядачами виступили Віра Сліпоконь та Тетяна Григорівна Макогон, Софія Пасенко, Тетяна Качур (акомпаніатор Володимир Короленко), Микола Петрущак, Андрій Прохоренко, Валерія Журак, вокально-інструментальний ансамбль музичної школи та ансамбль «Смайлики», Артем Малков, Анна Федорова, Ярослав Бабенко, Андрій Мітін, Тетяна Матвієнко, молодша група ансамблю «Джерельце».

Є скарби, які заховані в землі, а є такі, що передаються нащадкам від предків. Найдорожчий серед них для українців — пісня! З давніх-давен уславилася Україна піснями. Тож на музичному святі зібралися люди, які люблять, шанують і бережуть народну пісню. Люди, у яких українська пісня живе в серцях і душах.

Окремий блок виступів був присвячений саме українській народній пісні. В цій частині концерту виступили брат і сестра Нестор Федяй і Горпина Федяй з міста Харків, ансамбль баяністів «Гармонія», фольклорний ансамбль «Барвисті щебетушки», Костянтин Сливко, ансамбль гітаристів, Богдан Толочко, вокальний ансамбль «Яснозір’я».

Під час лекції-концерту викладач Ніна Володимирівна Голубенко проводила з дітьми тематичні розваги. Вона пропонувала публіці продемонструвати свої знання з української культури, а також продовжити відомі українські прислів’я.

Насамкінець ведучі запросили усіх помріяти. Адже мрія завжди красива, вона — стосила, бо помножена на тисячі мрій. А отже — невмируща, а отже — всепереможна. Мрія про вільну, сильну, незалежну, багату Україну. Й немов заключним акордом прозвучали такі поетичні рядки: я вірю, Вітчизно, ти станеш на ноги, махнуть золотистим крилом рушники, і щастя затмить всі печалі й тривоги, на вічні роки і прийдешні віки! Я бачу квітучу, щасливу країну, де кожна людина працює, творить, де можна навчатись, кохати, радіти, де кожна хвилина — то святості мить!

На завершення концерту у виконанні ансамблю народних інструментів прозвучало попурі на українські народні мелодії.

Підготували виступи учнів викладачі школи естетичного виховання Наталія Леонідівна Мельниченко, Тамара Володимирівна Антончик, Світлана Петрівна Дащенко, Ніна Володимирівна Голубенко, Тетяна Григорівна Макогон, Тамара Михайлівна Левінцова, Володимир Васильович Короленко, Микола Михайлович Ротарян, концертмейстер Олена Іванівна Болтнєва.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь