Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Відпочинок на неофіційних пляжах загрожує здоров’ю людей

Дата: 08.06.2022 15:11
Кількість переглядів: 221

 

Відпочинок на неофіційних пляжах загрожує здоров’ю людей

 

 

Новоархангельське управління Головного       управління Держпродспоживслужби       в  Кіровоградській області попереджає

про небезпеку зараження наступними інфекціями та хворобами під час купання

і відпочинку на несанкціонованих пляжах:Ентеровірусна інфекція. Ентеровірусна інфекція досить часто потрапляє в організм людини після потраплян ня брудної води в дихальні шляхи або шлунково-кишковий тракт. Симптоми: нудота, блювота, пронос, фарингіт, ангіна і навіть кон'юнктивіт. У тяжких випадках може розвинутися менінгіт.

  • Вірусний гепатит А. Спалахи захворювання гепатитом А часто відбуваються саме в літній період. В організм людини вірус проникає через потрапляння в шлунково-кишковий тракт зараженої ним води або їжі. Згідно зі статистикою, щорічно хворобою Боткіна інфікуються близько 10 млн чоловік. Симптоми гепатиту А: підвищення температури тіла, збільшення печінки і поява болю в правому підребер'ї, зміна кольору склери очей, потемніння сечі (кольору темного пива), знебарвлення калу.
  • Гельмінтоз. Ще одна напасть - паразити. Вони потрапляють в організм людини з ковтком води при купанні. Якщо через деякий час після купання у водоймі у людини здувся живіт, з'явилися метеоризм і свербіж, висипання на шкірі, знизився апетит, порушився сон, то діагноз «гельмінтоз» очевидний.
  • Холера. Це особливо небезпечна інфекція й одна з глобальних світових проблем. Ті, хто думає, що холера лютує лише в Індії та В'єтнамі, помиляються, адже збудники холери є і в Україні. Джерелом інфекції можуть бути брудні руки, забруднена вода (як питна, так і у водоймах для купання). Холера може протікати у вигляді звичайного кишкового розладу, але часто набуває тяжкої форми: втрата рідини призводить до зневоднення, сильної інтоксикації, порушення серцевої діяльності.
  • Лептоспіроз. Лептоспіроз - це одне з найбільш розповсюджених захворювань, яке можна «підхопити» в забрудненому водоймищі. Збудник захворювання потрапляє у воду від хворих тварин. Щоб відбулося інфікування, бактерії достатньо потрапити на слизову оболонку людини або на ушкоджену ділянку шкіри. Збудник також легко проникає через кон'юнктиву очей і слизові оболонки. Хвороба відноситься до групи особливо небезпечних інфекцій, має тяжкий перебіг і без лікування може закінчитися летально.
  • Дизентерія, сальмонельоз, ешерихіоз. Це різні захворювання з різними збудниками, але зі схожими в цілому симптомами: діареєю, болем у животі, нудотою і підвищенням температури. Всі ці хвороби небезпечні зневодненням і всіма його важкими наслідками.

- Грибкові інфекції. Мікози або грибкові інфекції потрапляють у воду через купання уражених ними людей, тварин, птахів, заражених предметів побуту. Найчастіше вражаються шкірні покриви, що проявляється у вигляді лущення, корости, розшарування нігтьових пластин. Також можуть піддаватися зараженню статеві органи.

Варто пам’ятати, що небезпека може чатувати й на суші. Пісок на пляжі не обробляється дезінфікуючими речовинами, тому на глибині 5-6 сантиметрів він є найбільш сприятливим середовищем для розвитку різних мікроорганізмів (переважно збудників грибкових інфекцій). Особливо небезпечним є вологий пісок.

Крім того, у піску чи грунті часто виявляють гельмінтів, які туди потрапляють від нездорових собак.

Тож бережіть своє здоров'я й уникайте відпочинку в несанкціонованих місцях!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь