Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Усім миром

Дата: 31.05.2022 17:28
Кількість переглядів: 542

Два пасажирські мікроавтобуси, застосовані на час війни для перевезення гуманітарного вантажу, швидко рухаються трасою. Їх керманичі — досвідчені водії, випробувані далекими переїздами. Віталій Саїдович Задоєнко багато років займається перевезенням вантажів. В період військового протистояння його транспортні засоби, професійний досвід, уміння контактувати з людьми згодилися якнайкраще. Зараз він — волонтер, керівник благодійного фонду «Трипільська Січ», який тісно співпрацює з Новоархангельською селищною радою. Для очільника громади Юрія Павловича Шамановського важливо, щоб доставкою такого необхідного вантажу займалися совісні та відповідальні люди, добре обізнані з даним видом діяльності.

За кермом іншого бусу —  член фонду Павло Олександрович Чикляєв. Мікроавтобуси зупиняються на черговому блокпосту. Віталій Саїдович надає перевіряючому клопотання за підписом Новоархангельського селищного голови Ю.П. Шамановського про сприяння в перевезення гуманітарної допомоги. І заповнені по вінця необхідним крамом автівки знову рушають в далеку путь — до рідного Новоархангельська.

Благодійний фонд «Трипільська Січ» налагодив співробітництво з Західними областями України. Гуманітарку привозять зі Львова, Ходоріва, Хмельницького. За чотири місяці у цьому напрямку й назад зроблено вже чималу кількість рейсів і налагоджено багато особистих контактів.

Благодійну допомогу дійсно надають усім миром. До Західного регіону вона надходить з-за кордону. Багато речей, продуктів харчування, медикаментів, предметів особистої гігієни збирають і місцеві громади. Так, чотири депутати Ходорівської міської ради створили свою доброчинну організацію «Ходорівська Січ», яка займається збором усього необхідного для українських армійців і внутрішньо переміщених осіб.

Львівський реабілітаційно-адаптаційний центр надає ліки.

Перепрофілювала свою діяльність і директорка львівської туристичної фірми «Моноліт» Оксана Вербіцька, яка зараз активно займається волонтерством, допомагає багато чим тим, хто залишив свої домівки і опікується військовими.     

В Хмельницькому продуктами харчування, ковдрами та іншими речами допомагає християнський центр «Shelter» і благодійний фонд «Напрям», керівником якого є Євген Миколайович Мацуца.

У вівторок 31 травня Віталій Саїдович Задоєнко та Павло Олександрович Чикляєв доставили черговий вантаж з вище названих міст. Цього разу небайдужі співвітчизники і закордонні друзі надали одяг, ліки, дитяче харчування та багато ковдр, серед яких — антистресові. Ці новинки сучасності допомагають під час сну зняти втому і роздратування.

А ще благодійний фонд «Трипільська Січ», очолюваний В.С. Задоєнком, збирає кошти для 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Галицького. Ця бригада дислокується в одному з найгарячіших місць України. Фонд придбав для двох бійців військового угрупування тактичні кросівки і обмундирування. Кошти на благу справу надають місцеві люди і наші земляки за кордоном.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь