A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Усім миром

Дата: 31.05.2022 17:28
Кількість переглядів: 490

Два пасажирські мікроавтобуси, застосовані на час війни для перевезення гуманітарного вантажу, швидко рухаються трасою. Їх керманичі — досвідчені водії, випробувані далекими переїздами. Віталій Саїдович Задоєнко багато років займається перевезенням вантажів. В період військового протистояння його транспортні засоби, професійний досвід, уміння контактувати з людьми згодилися якнайкраще. Зараз він — волонтер, керівник благодійного фонду «Трипільська Січ», який тісно співпрацює з Новоархангельською селищною радою. Для очільника громади Юрія Павловича Шамановського важливо, щоб доставкою такого необхідного вантажу займалися совісні та відповідальні люди, добре обізнані з даним видом діяльності.

За кермом іншого бусу —  член фонду Павло Олександрович Чикляєв. Мікроавтобуси зупиняються на черговому блокпосту. Віталій Саїдович надає перевіряючому клопотання за підписом Новоархангельського селищного голови Ю.П. Шамановського про сприяння в перевезення гуманітарної допомоги. І заповнені по вінця необхідним крамом автівки знову рушають в далеку путь — до рідного Новоархангельська.

Благодійний фонд «Трипільська Січ» налагодив співробітництво з Західними областями України. Гуманітарку привозять зі Львова, Ходоріва, Хмельницького. За чотири місяці у цьому напрямку й назад зроблено вже чималу кількість рейсів і налагоджено багато особистих контактів.

Благодійну допомогу дійсно надають усім миром. До Західного регіону вона надходить з-за кордону. Багато речей, продуктів харчування, медикаментів, предметів особистої гігієни збирають і місцеві громади. Так, чотири депутати Ходорівської міської ради створили свою доброчинну організацію «Ходорівська Січ», яка займається збором усього необхідного для українських армійців і внутрішньо переміщених осіб.

Львівський реабілітаційно-адаптаційний центр надає ліки.

Перепрофілювала свою діяльність і директорка львівської туристичної фірми «Моноліт» Оксана Вербіцька, яка зараз активно займається волонтерством, допомагає багато чим тим, хто залишив свої домівки і опікується військовими.     

В Хмельницькому продуктами харчування, ковдрами та іншими речами допомагає християнський центр «Shelter» і благодійний фонд «Напрям», керівником якого є Євген Миколайович Мацуца.

У вівторок 31 травня Віталій Саїдович Задоєнко та Павло Олександрович Чикляєв доставили черговий вантаж з вище названих міст. Цього разу небайдужі співвітчизники і закордонні друзі надали одяг, ліки, дитяче харчування та багато ковдр, серед яких — антистресові. Ці новинки сучасності допомагають під час сну зняти втому і роздратування.

А ще благодійний фонд «Трипільська Січ», очолюваний В.С. Задоєнком, збирає кошти для 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Галицького. Ця бригада дислокується в одному з найгарячіших місць України. Фонд придбав для двох бійців військового угрупування тактичні кросівки і обмундирування. Кошти на благу справу надають місцеві люди і наші земляки за кордоном.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь