Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Чудовий лікар і привітна людина

Дата: 27.05.2022 15:41
Кількість переглядів: 291

Спокійний, приємний голос і лагідний погляд карих очей. На перших хвилинах спілкування з лікарем-ендокринологом Наталією Сергіївною Пахарєвою ловиш себе на думці, що такі добрі, привітні, милосердні люди і повинні іти в медицину. До таких докторів не боязко звертатися зі своїми недугами, страхами і переживаннями. Адже їм притаманний особливий підхід до пацієнта: повне «занурення» в його проблему і вміння правильно налаштувати на перемогу над хворобою.

Наталія Сергіївна закінчила Харківський національний медичний університет. Інтернатуру проходила в Донецькому національному медичному університеті. Спеціалізацію з ендокринології — в Києві. Її життя круто змінилося після 24 лютого нинішнього року. Як і життя більшості колег, з якими 11 років працювала в Краматорській міській лікарні №2. Там, на Донеччині, вона пройшла становлення від лікаря-початківця до лікаря-ендокринолога першої категорії.

Головний лікувальний заклад нашої громади останнім часом дуже потребував високопрофесійного фахівця даного профілю. Ще до війни директор Віктор Павлович Лаврінчук розмістив на сайті лікарні оголошення, в якому запрошував на роботу лікарів багатьох спеціальностей. І коли до нашого краю почали прибувати внутрішньо переміщені особи, серед яких були вузькопрофільні спеціалісти, яких бракувало в медзакладі, вирішив віднайти в нинішній негативній ситуації користь для лікарні. Таким чином до штату були зараховані семеро приїжджих лікарів. Селищна рада під керівництвом Юрія Павловича Шамановського подбала про їх забезпечення житлом. Так Наталія Сергіївна з сім’єю опинилася в Новоархагельську.

Вона здійснює прийом хворих щодня, крім вихідних, у кабінеті №80 поліклінічного відділення, з 8 до 12 години. Тут спостерігається постійний наплив людей — в черзі може одночасно перебувати по 15-20 пацієнтів. Серед них хворі на цукровий діабет. Багатьом направлення до ендокринолога видають сімейні лікарі, гінекологи, інші вузькопрофільні спеціалісти. На жаль, сьогодні спостерігається значне «омолодження» хвороб ендокринної системи. В числі тих, у кого стався збій роботи органів, які секретують в кров і лімфу гормони — діти і підлітки. Усім їм потрібна кваліфікована медична допомога. І важливо, щоб ця поміч надійшла на ранніх стадіях хвороби.

  Велика кількість пацієнтів, які звертаються до Н.С. Пахарєвої, страждає на цукровий діабет і хвороби щитоподібної залози. Наталія Сергіївна терпляче та уважно вислуховує скарги хворих, не упускаючи в розмові найменшої дрібнички. Враховуючи наявні симптоми складає повну клінічну картину захворювання та вибудовує план лікування. Для остаточного підтвердження діагнозу направляє пацієнтів на ультразвукове дослідження, яке люди проходять у стінах лікарні на новому апараті Південнокорейського виробництва, на гормональні дослідження, яке здійснює приватна лабораторія «Новолаб»,  скеровує на аналіз, що показує рівень цукру в крові. Дане дослідження також можна зробити в лабораторії багатопрофільної лікарні. Задля покращання обслуговування населення керівництво закладу підсилило діючу базу новим лабораторним устаткуванням.

Курс лікування хворі проходять в денному стаціонарі багатопрофільної лікарні. 

Почасти ультразвукове дослідження виявляє збільшення або зменшення щитоподібної залози, вузли, хронічні запальні процеси в цьому органі. Зрозуміло, що затягувати з прийомом медикаментів у таких випадках  — неприпустимо. А тому всім, у кого є підозри на розлад роботи ендокринної системи, особливо таких її органів, як щитоподібна та підшлункова залози, яка виробляє гормон інсулін, а також тим, у кого вже є подібні проблеми, варто звернутися за консультацією до досвідченої лікарки.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь