Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Чудовий лікар і привітна людина

Дата: 27.05.2022 15:41
Кількість переглядів: 315

Спокійний, приємний голос і лагідний погляд карих очей. На перших хвилинах спілкування з лікарем-ендокринологом Наталією Сергіївною Пахарєвою ловиш себе на думці, що такі добрі, привітні, милосердні люди і повинні іти в медицину. До таких докторів не боязко звертатися зі своїми недугами, страхами і переживаннями. Адже їм притаманний особливий підхід до пацієнта: повне «занурення» в його проблему і вміння правильно налаштувати на перемогу над хворобою.

Наталія Сергіївна закінчила Харківський національний медичний університет. Інтернатуру проходила в Донецькому національному медичному університеті. Спеціалізацію з ендокринології — в Києві. Її життя круто змінилося після 24 лютого нинішнього року. Як і життя більшості колег, з якими 11 років працювала в Краматорській міській лікарні №2. Там, на Донеччині, вона пройшла становлення від лікаря-початківця до лікаря-ендокринолога першої категорії.

Головний лікувальний заклад нашої громади останнім часом дуже потребував високопрофесійного фахівця даного профілю. Ще до війни директор Віктор Павлович Лаврінчук розмістив на сайті лікарні оголошення, в якому запрошував на роботу лікарів багатьох спеціальностей. І коли до нашого краю почали прибувати внутрішньо переміщені особи, серед яких були вузькопрофільні спеціалісти, яких бракувало в медзакладі, вирішив віднайти в нинішній негативній ситуації користь для лікарні. Таким чином до штату були зараховані семеро приїжджих лікарів. Селищна рада під керівництвом Юрія Павловича Шамановського подбала про їх забезпечення житлом. Так Наталія Сергіївна з сім’єю опинилася в Новоархагельську.

Вона здійснює прийом хворих щодня, крім вихідних, у кабінеті №80 поліклінічного відділення, з 8 до 12 години. Тут спостерігається постійний наплив людей — в черзі може одночасно перебувати по 15-20 пацієнтів. Серед них хворі на цукровий діабет. Багатьом направлення до ендокринолога видають сімейні лікарі, гінекологи, інші вузькопрофільні спеціалісти. На жаль, сьогодні спостерігається значне «омолодження» хвороб ендокринної системи. В числі тих, у кого стався збій роботи органів, які секретують в кров і лімфу гормони — діти і підлітки. Усім їм потрібна кваліфікована медична допомога. І важливо, щоб ця поміч надійшла на ранніх стадіях хвороби.

  Велика кількість пацієнтів, які звертаються до Н.С. Пахарєвої, страждає на цукровий діабет і хвороби щитоподібної залози. Наталія Сергіївна терпляче та уважно вислуховує скарги хворих, не упускаючи в розмові найменшої дрібнички. Враховуючи наявні симптоми складає повну клінічну картину захворювання та вибудовує план лікування. Для остаточного підтвердження діагнозу направляє пацієнтів на ультразвукове дослідження, яке люди проходять у стінах лікарні на новому апараті Південнокорейського виробництва, на гормональні дослідження, яке здійснює приватна лабораторія «Новолаб»,  скеровує на аналіз, що показує рівень цукру в крові. Дане дослідження також можна зробити в лабораторії багатопрофільної лікарні. Задля покращання обслуговування населення керівництво закладу підсилило діючу базу новим лабораторним устаткуванням.

Курс лікування хворі проходять в денному стаціонарі багатопрофільної лікарні. 

Почасти ультразвукове дослідження виявляє збільшення або зменшення щитоподібної залози, вузли, хронічні запальні процеси в цьому органі. Зрозуміло, що затягувати з прийомом медикаментів у таких випадках  — неприпустимо. А тому всім, у кого є підозри на розлад роботи ендокринної системи, особливо таких її органів, як щитоподібна та підшлункова залози, яка виробляє гормон інсулін, а також тим, у кого вже є подібні проблеми, варто звернутися за консультацією до досвідченої лікарки.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь