A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

На сесії селищної ради

Дата: 20.05.2022 11:43
Кількість переглядів: 336

19 травня відбулася двадцять восьма сесія селищної ради восьмого скликання, яку проводив Новоархангельський селищний голова Юрій Павлович Шамановський. На розгляд депутатів виносилося всього вісім питань. З огляду на воєнний стан відеотрансляція сесійного засідання не здійснювалася.

В залі було чимало присутніх в українських вишиванках, оскільки чергова сесія співпала з Днем вишиванки. Юрій Павлович привітав учасників зібрання з цим народним святом, яке об’єднує українців не тільки в нашій країні, а й по всьому світу.

Голова громади подякував всім небайдужим людям, волонтерам, аграріям, які допомагають забезпечити воїнів української армії та внутрішньо переміщених осіб продуктами харчування і предметами першої необхідності. Також висловив слова вдячності на адресу місцевих сільгоспвиробників, які незважаючи на труднощі вчасно провели посівну компанія. А як відомо, міцний тил є надійною опорою героїчних оборонців країни.

По першому питанню сесії депутати заслухали представника ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад «Бригантина», який звернувся із заявою про звільнення закладу від сплати податку на нерухоме майно на друге півріччя 2022 року. Висловивши свої думки, депутати відмовили у прийнятті рішення про звільнення ТОВ ДОЗ «Бригантина» від сплати податку на нерухоме майно на нинішній рік.

З інформацією по питанню внесення змін до бюджету Новоархангельської селищної ради виступила начальник фінансового відділу селищної ради Тетяна Сергіївна Пташник. Вона розповіла, що в першому кварталі бюджет громади недоотримав доходи в сумі 3 мільйони 89 тисяч гривень. Аналогічна ситуація спостерігається і в квітні поточного року — при плані 7 мільйонів 568 тисяч 500 гривень до селищного бюджету надійшло 6 мільйонів 664 тисячі 800 гривень або 88,1 % до плану. Як підсумок, за 4 місяці (січень-квітень) виконання планових показників склало 85,7 %. Недоотримання власних доходів до бюджету за цей період  становить 3 мільйони 962 тисячі 600 гривень. Станом на 18 травня 2022 року виконання дохідної частини становить 77,5 % (надійшло доходів 27 мільйонів 57 тисяч 100 гривень (- 7 мільйонів 869 тисяч 400 гривень), в тому числі у травні надійшло 3 мільйони 300 тисяч 800 гривень.

  З метою забезпечення своєчасного проведення видатків по захищених статтях та ефективного використання бюджетних коштів, відповідно до пункту 7 статті 78 Бюджетного кодексу України, необхідно внести ряд змін до селищного бюджету, а саме: скорегувати в бік зменшення його дохідну частину, при цьому скоротити окремі видатки бюджету; зменшити бюджетні призначення на виплату заробітної плати; обмежити виплати стимулюючого характеру; зменшити фінансування місцевих програм та зменшити фінансування видатків бюджету розвитку за рахунок передачі коштів із загального фонду до спеціального фонду. Депутати підтримали прийняття змін до бюджету Новоархангельської селищної територіальної громади на 2022 рік.

Також народні обранці затвердили звіт про виконання бюджету селищної ради за січень-березень 2022 року та прийняли рішення по наступних питаннях сесії: про припинення діяльності депутатської фракції «Опозиційна платформа — за життя» в Новоархангельській селищній раді; про скасування рішень селищної ради від 11.02.2022 року №273 «Про передавання майна на баланс Підвисоцької сільської ради» та від 11.02.2021 року №274 «Про передавання майна на баланс Надлацької сільської ради»; про затвердження передавального акту відділу соціального захисту населення Новоархангельської селищної ради; у тому числі по двох питаннях про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для продажу права оренди на земельних торгах у формі електронного аукціону в режимі реального часу в мережі Інтернет.  

За пропозицією селищного голови Ю.П. Шамановського на розгляд депутатів були винесені ще два питання. Перше стосувалося перейменування провулку імені Карбишева на провулок Рятівників. В другому йшлося про надання платних соціальних послуг з пошиття, ремонту та прання одягу відділенням соціальної допомоги вдома відділу соціального захисту населення Новоархангельськї селищної ради внутрішньо переміщеним особам. Депутатський корпус проголосував за нову назву провулку і затвердив пропонований тариф на платну соціальну послугу з прання білизни для внутрішньо переміщених осіб, в розмірі 58 гривень за 5 кілограмів білизни. За послуги швачки використовуватимуться тарифи, затверджені рішенням селищної ради №1964 від 13.12.2021 року.

Після завершення розгляду питань порядку денного слово було надане директору Новоархангельської багатопрофільної лікарні Віктору Павловичу Лаврінчуку. Він ознайомив присутніх з критичною ситуацією, яка склалася в закладі з оплатою праці персоналу. Станом на 19 травня працівникам лікарні, до яких входять і лікарі з числа внутрішньо переміщених осіб, заборгована заробітна плата за березень і квітень 2022 року. Та незважаючи на важкий фінансовий стан заклад продовжує надавати  медичні послуги населенню трьох громад. Попри відсутність фінансування з боку Підвисоцької громади. За чотири місяці поточного року лікарями було видано майже 50 тисяч електронних направлень, при плані — 12 тисяч. І якби не війна, то Національна служба здоров’я України оплатила б надані послуги, в результаті люди отримали б заробіток. Шукаючи шляхи вирішення даного питання керівництво лікарні звернулося до Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я, до губернатора Кіровоградської області та в обласний департамент охорони здоров’я.  

Продовжується проводитися обстеження хворих на новому апараті ультразвукового дослідження. За наявності електронного направлення така послуга надається безкоштовно. Вже обстежено понад тисячу пацієнтів, з них майже 30 % складають жителі Підвисоцької громади, яка не виділила на даний апарат жодної копійки.

В лікарню доставлений новий фіброгастроскоп з відеофіксацією для покращання діагностики хвороб кишково-шлункового тракту. Вартує він один мільйон гривень. Але кошти за апарат ще не сплачені. Тому Віктор Павлович звертається до всіх небайдужих жителів нашого краю, аграріїв, приватних підприємців з проханням надати фінансову допомогу в придбанні фіброгастроскопа, який вже знаходиться у стінах лікарні. Кошти можна перераховувати за такими реквізитами: код ЄДРПОУ 01995226, р/р UA 403052990000026004035103357 в АТ КБ «ПриватБанк» МФО 305299. В призначенні платежу вказати: «Благодійна допомога». Відрадно, що одразу після закінчення сесійного засідання депутат селищної ради Василь Васильович Бугаєнко перерахував на придбання фіброгастроскопа 10 тисяч гривень.

Слово також узяла депутат селищної ради Ірина Миколаївна Косенко. Вона розповіла, що від самого початку воєнних дій кафе «Застава» безкоштовно годує приїжджих з числа внутрішньо переміщених осіб та військових Збройних Сил України. Тому зараз виникла велика потреба у продуктах харчування. Ірина Миколаївна звертається до усі, хто може поділитися надлишками сільськогосподарської продукції, вирощеного на власних городах та домашніх заготовок. За дорученням голови громади Юрія Павловича Шамановського з резерву селищної ради даному закладу були виділені олія, крупи, невелика кількість тушонки, дитячі соки та макаронні вироби. Згуртувавшись, ми всі працюємо на оборону нашої країни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь