Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

19 травня — День вишиванки

Дата: 19.05.2022 08:13
Кількість переглядів: 235

 

Дорогі жителі та гості громади!

Сердечно вітаю вас з Днем вишиванки. Це свято не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами українці та всі прихильні до нас люди. 

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. 

Вишиту сорочку українці одягали з давніх-давен — і в будні, і в свята. Є у вишитому вбранні якась незвичайна сила, що сповнює душу радістю — вона постає із любові, з якою твориться вишиванка.

Сьогодні вишита сорочка вважається національною святинею. Вона символізує традиційний зв'язок поколінь, який не переривається віками, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Вишиванку та вишитий рушник передають з роду в рід і бережуть як безцінну реліквію.

Українцям у такий важкий час особливо важливі позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки. Відчуття радості й загального національного піднесення дарує нам День вишиванки — молоде народне свято. Щоб долучитися до нього потрібно небагато — достатньо одягнути оздоблену вишивкою сорочку. Тож нехай вишиванка зігріває ваші серця, дарує усвідомлення приналежності до віковічної української культурної традиції, надихає до праці та боротьби заради процвітання нашої країни!

Слава Україні!

З повагою селищний голова Юрій Шамановський.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь