A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Діяльність багатопрофільної лікарні Новоархангельської селищної ради

Дата: 05.05.2022 12:25
Кількість переглядів: 178

Незважаючи на продиктовані життям зміни, що відбулися в багатопрофільній лікарні Новоархангельської селищної ради, заклад працює у штатному режимі. Національною службою здоров’я України підписано десять пакетів послуг, згідно яких населенню надається медична допомога. А разом з цим проводиться поетапний благоустрій лікарняної території, про що дбає директор  Віктор Павлович Лаврінчук. 

 

Так, нещодавно на обширному місці біля приймального відділення були висаджені туї. Тридцять півтораметрових саджанців безкоштовно надали Микола Васильович і Ольга Михайлівна Баліцькі. Це їх особистий внесок в благоустрій нашої громади.

В озелененні взяли участь працівники лікарні. Для того, щоб молоденькі деревця краще прижилися й росли високими і розкішними, завезли лісову землю та придбали розчин для укріплення коріння. Й тепер водії екстреної медичної допомоги та молодші медсестри щодня здійснюють полив нововисаджених туй.

 

На цьому ж місці буде закладено дві клумби, висотою 30 і 20 сантиметрів. За сприяння начальника філії «НовоархангельськаДЕД» Миколи Яковича Залізка вже завезено кілька машин каменю, з якого муруватимуть основу квітників. 

 

Навколо закладу охорони здоров’я  були вирізані аварійні дерева. Тут провели генеральне прибирання і тепер прилеглий простір радує своїм естетичним виглядом: зелена травичка, підбілені квітучі яблуні в гіллях яких солодко співають пташки. 

 

Восени на території лікарні за ініціативи Віктора Павловича Лаврінчука та за підтримки Новоархангельського селищного голови Юрія Павловича Шамановського і начальника Новоархангельського РЕМ В’ячеслава Дмитровича Шевчука була установлена нова ліхтарна лінія. Зроблено це для зручності руху людей і транспорту в темну пору доби та загальної безпеки. 

 

Знову ж таки, задля вирішення безпеки лікарів, персоналу та пацієнтів, а також для контролю того, що відбувається в приміщенні медичного закладу та поблизу нього, на вході до приймального відділення, а також всередині будівлі були установлені відеокамери. 

 

Так само восени минулого року в лікарні було облаштовано санпропускник для інфекційних хворих з окремим входом. Тут знаходиться кабінет лікаря, який приймає пацієнтів з підозрою на вірусні інфекції.

 

Дякуючи великій когорті сільгоспвиробників для закладу було придбано новий УЗД-апарат АLPINION  E— CUBB 8 південнокорейського виробництва, та всі необхідні доплери до нього. На даному багатопрофільному апараті пройшли ультразвукове обстеження пацієнти не тільки з Новоархангельської, Надлацької та Підвисоцької громад, а й Тишківської та Бабанської. Кількість таких хворих нараховує майже тисячу осіб.

 

Сьогодні точиться багато розмов про скорочення у стінах лікарні. Дійсно, з другого травня нинішнього року відбулася реорганізація неврологічного та терапевтичного відділень. Відтепер в лікувальному закладі  діє розширене терапевтично-неврологічне відділення. Але хворим продовжує надаватися належна медична допомога. Пацієнти, які потребують цілодобового нагляду, перебувають у відділенні до закінчення курсу лікування. Інші отримують внутрівенні ін’єкції у двох денних стаціонарах — для дорослих і дітей. Тяжкохворі направляються в спеціалізовані відділення лікарень Умані та Кропивницького. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь