A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 04.05.2022 14:29
Кількість переглядів: 557

Наразі, коли в нашій країні продовжуються бойові дії, пріоритетним напрямком діяльності Новоархангельської селищної ради залишається надання різнопланової допомоги внутрішньо переміщеним особам — людям, які втратили свої домівки і були вирвані із звичного життя.

Задля цього в колишньому приміщенні селищної ради з кінця квітня діє штаб гуманітарної допомоги. Тут позмінно чергують працівники відділу соцзахисту селищної ради. Вони вислуховують людей, видають їм продуктові набори, речі першої необхідності та ведуть ретельний облік усього наданого.

Продукти харчування зібрали місцеві волонтери. Будь яку найменшу можливість для забезпечення приїжджих усім необхідним віднаходить керівництво селищної ради. Таким чином було роздано вже чимало гуманітарного вантажу. Зараз люди отримують продуктові пакети, вміст яких складають олія, макаронні вироби, крупи, консерви та солодощі. Є й дитяче харчування — пюре для дітей, віком до півтора року.

Отримуючи базовий набір для приготування їжі переселенці можуть вибрати для себе та для своїх дітей одяг, який у великій кількості знаходиться в кабінеті для прийому громадян. Географія тих, хто втік від війни, широка. Люди приїхали з Донецької, Миколаївської областей, Києва, Краматорська та інших регіонів, охоплених бідою. Почасти вирушали в дорогу поспіхом, не маючи можливості взяти з собою багато речей — лише документи і харчі. Так як Валентина з Коблево, яка вивезла подалі від воєнного лихоліття п’ятирічну доньку Софію та сина Андрія, віком 1,4 рочки. Тому наданий жителями громади і Кіровоградською обласною адміністрацією одяг став у нагоді багатьом. Дитячий розібрали одразу. Особливим попитом у дорослих користувалися светри, куртки. З настанням справжнього тепла — літні речі.

Ті, хто скористався гуманітарною допомогою, дякують керівництву  Новоархангельської громади за те, що не залишили співвітчизників у скрутний для них час. Поміч внутрішньо переміщеним особам надаватиметься і надалі, по мірі надходження продуктів харчування та інших речей. Інформація про це буде оприлюднена на офіційному сайті Новоархангельської селищної ради та в мережі Фейсбук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь