Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Нарада за участю сільгосппідприємців громади

Дата: 11.04.2022 16:38
Кількість переглядів: 360

    11 квітня 2022 року в залі засідань Новоархангельської селищної ради відбулась нарада за участю сільгосппідприємців громади, керівників установ підприємств та організацій селища. Відкрив нараду селищний голова Юрій Шамановський наголосив, що темою зібрання є обговорення стану роботи виконавчих органів, органів місцевого самоврядування, діяльності підприємств у цей надскладний військовий стан сьогодення. Всі напрямки для забезпечення функціонування економічної діяльності громади на належному рівні під постійним контролем, всі служби працюють в посиленому режимі. Зазначив що від початку війни і по сьогоднішній день громада є надзвичайно згрупованою і працює як єдиний організм задля забезпечення умов для внутрішньо-переміщених осіб, збереження спокою та захисту території, створення продовольчого резерву, надання якісних медичних послуг та забезпечення запасу медичних препаратів.

     З нагальними питаннями виступили:

  Директор КНП «Новоархангельська багатопрофільна лікарня» Лаврінчук Віктор Павлович – «Медичний заклад працює в цілодобовому посиленому режимі. Штат лікарів поповнився, а саме, серед внутрішньо-переміщених осіб (які є профільними лікарями) виявили бажання працювати в нашій лікарні 6 спеціалістів, це терапевти, вірусолог. Є пропозиції від лікаря хірурга та кардіолога. Наша задача зараз надати їм хоча б належні умови для проживання, адже деякі з них виявили бажання працювати, в цей важкий період для країни, навіть на безоплатній основі. Також надійшла пропозиція придбати для лікарні на надзвичайно вигідних умовах фіброгастроскоп з відео-фіксацією». Керівники сільгосппідприємств підтримали ініціативу та вирішили спільними силами через фонд «Розвиток Новоархангельщини» придбати даний апарат.

   Виступив   начальник Новоархангельського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Скрицький Віктор Іванович та наголосив на необхідності дотримуватись норм та правил санітарної безпеки, задля збереження безпечних умов проживання. Особливу увагу необхідно приділити контролю криниць та свердловин на підпорядкованій території громади.

      Заслухали інформацію начальника фінансового відділу Новоархангельської селищної ради Пташник Тетяни Сергіївни стосовно виконання бюджету громади, стану надходжень та видатків бюджету громади.

 Особливу увагу до напрямку роботи звернула  начальник центру обслуговування платників Новоархангельської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області Климанська Ірина Пилипівна стосовно сплати податків та необхідності декларування доходів громадянами. Надзвичайний стан вимагає швидкої адаптації податкового законодавства до нових реалій. А саме зміни стосуються: зупинення перебігу строків, визначених податковим законодавством; введення мораторію на проведення перевірок; плати за землю та мінімального податкового зобов’язання; податкових пільг для благодійників; змін щодо підакцизних товарів та ліцензування; та інше

  Також заслухали інформацію керівника Новоархангельської філії Кіровогорадського обласного центру зайнятості Єременко Оксани Миколаївни стосовно  реалізації політики зайнятості населення і забезпечення громадянам відповідних гарантій на всій території України. Начальник відділу ЦНАП Бербега Оксана Миколаївна доповіла стосовно стану роботи з реєстрації внутрішньопереміщених осіб. Та заслухали інформацію головного спеціаліста відділу освіти молоді та спорту Шинковенко Світлани Володимирівни, щодо ситуації в сфері освіти. Учні з числа внутрішньо переміщених осіб можуть тимчасово відвідувати (за заявою одного з батьків) заклади загальної середньої освіти за місцем тимчасового перебування. На сьогодні всі заклади освіти громади працюють дистанційно.

  Наприкінці селищний голова Юрій Павлович Шамановський подякував всім за постійну продуктивну роботу: - Сьогодні ми, як ніколи, маємо бути згуртованими та максимально працювати на результат задля забезпечення спокою і стабільності в цей надважкий для країни та кожного з нас час. Все буде Україна

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь