Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

«Розмови про цифрову трансформацію у громадах»

Дата: 11.02.2022 15:42
Кількість переглядів: 324

«77%  громад зазначили, що рівень їхньої цифрової обізнаності є низьким», - зазначила на початку першого заходу серії  «Розмови про цифрову трансформацію у громадах»  заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції  Валерія Іонан, посилаючись на дослідження проведене Міністерством цифрової трансформації спільно з U-LEAD.

11 лютого 2022 року представники Новоархангельської селищної ради взяли участь в обговоренні «Цифровий лідер громади: люди, які просувають цифрову трансформацію на місцевому рівні». Цей захід організовується у співпраці Програми «U-LEAD з Європою» з Міністерством цифрової трансформації України у відкритому форматі в рамках мережі спільноти «Смарт регіони».

Під час онлайн заходу було зазначено про:

 - Компетентності, необхідні для лідерів цифрової трансформації.

 - Організацію цифрових процесів у громадах.

 - Мотивацію громад розпочати цифрову трансформацію.

 - Основні виклики, з якими стикаються цифрові лідери у своїй роботі.

Необхідно детально розглянути ключові аспекти конференції:

  1. Diia Summit: нові цифрові послуги та документи - завдяки застосунку «Дія» можна буде відмовитися від паперових довідок про місце реєстрації; медичні та соціальні послуги більше «не прив’язані до місця проживання».
  2. «Дія. Цифрова освіта» - Національна онлайн-платформа для розвитку цифрової грамотності, яка сприяє розвитку цифрової грамотності населення України. «У нашій країні діють цифрові хаби – це бібліотеки, школи, ЦНАПи,  то ж, щоб навчитися основам цифрової трансформації, потрібно лише мати бажання», - зазначила Валерія Іонан.
  3. Smart Regions Community - запуск спільноти для лідерів цифрової трансформації в регіонах. Мінцифра зацікавлена в пришвидшенні темпів цифрових трансформацій у містах, селах, громадах, а також прагне, щоб про цифрові перемоги регіонів знала вся країна.

Будь-яка трансформація неможлива без людей, здатних мотивувати, керувати, об’єднувати та управляти процесами. В той час як цифрова трансформація ще лише з’являється на порядку денному діяльності громад, її успіх першочергово залежить від лідерів, які можуть стати рушійною силою необхідних перетворень.

Фото без опису

Фото: «U-LEAD з Європою»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь