Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Підсумки роботи у сфері надання адміністративних послуг Новоархангельської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області .

Дата: 16.11.2021 14:42
Кількість переглядів: 328

Новоархангельська ДПІ  ГУ  ДПС у Кіровоградській області інформує громадськість та населення  територіальних громад, яких обслуговує Новоархангельська ДПІ про те, що протягом  січня-жовтня 2021 року за отриманням адміністративних послуг до ЦОП Новоархангельської  ДПІ звернулося 2169 платників  податків (окрім подачі звітності) з них 90 платників  замовили послуги в електронній формі, скориставшись електронними сервісами служби. В розрізі наданих адміністративних послуг за вищевказаний період найбільшу питому вагу займає послуга видачі картки платника податків , внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки)  даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб- платника податків -63,0 відс. від всіх наданих послуг, або 1362 виданих    карток платникам податків. Прийнято та внесено на первинну реєстрацію до бази ДРФО облікових карток фізичної особи-платника податків (форма №1-ДР) -579  та прийнято заяв  від громадян, які повідомили внесення змін до бази ДРФО (форма №5-ДР)- 639. Також найбільше громадяни замовляють адміністративну послугу з  видачі відомостей з державного реєстру фізичних осіб  про суми /джерела виплачених доходів та утриманих  податків ( довідок про доходи  з ЦБД) майже 33 відс., або 717 осіб. Реєстрація реєстраторів розрахункових операцій та реєстрація розрахункових книжок здійснюється лише виключно в електронній формі,  тож відсоток наданих послуг займає лише- 4,15 відсотка в загальній кількості наданих адміністративних послуг.

     Додатково надано  адміністративних послуг за якими звертаються платники податків безпосередньо у ЦОП :

- видано витягів  юридичним особам (4 група)-165 платникам, витягів  єдиного податку фізичних осіб-131 платнику податків, сформовано та видано витягів ПДВ-16 платникам, перереєстровано неприбуткових установ та видано витяг неприбуткової установи- 3 платникам, видано довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи  з початку року-55 громадянам,  довідок про підтвердження статусу резидента України- 4 громадянам.

  Також, працівниками Новоархангельської ДПІ активно ведеться масово-роз»яснювальна робота серед громадськості  для підвищення податкової культури громадян. Тож, за січень – жовтень  2021 року  опубліковано інформаційних листів на податкову тематику  на вебсайтах громад всього-107 публікацій  в т.ч. 9  місцевій газеті «Колос». Проведено зустрічей та особистих практикумів  для платників, які подавали звітність у паперовому виляді  та залучення до подачі звітності за допомогою  ЕЦП -54 суб»єктам господарювання. Практичну допомогу  надано для виготовлення ЕЦП через додаток Приват-24 лише у серпні- жовтні  п.р.-302 громадянам, які мають звітувати у наступному році, проведено особистих  зустрічей із ФОП, які повинні використовувати у своїй діяльності РРО або ПРРО -  19, з них залучено до використання ПРРО у своїй діяльності -6 СГ. Проведено 2 семінари-наради у приміщенні Новоархангельської ТГ на загальну податкову тематику в т.ч. декларування доходів громадян за  2020 рік,  спеціальне одноразове  декларування, використання ЕЦП та подача звітності тощо.

   З початку року оброблено 614 відомостей  в базі  Єдиного державного реєстру (реєстрація , перереєстрація, внесення змін, тощо) працівниками ЦОП. Порушень в термінах оброки відомостей  за вищевказаний період не допущено.  Через АІС «Управління документами»  прийнято та зареєстровано вхідної документації всього від платників податків-817 документів. Також підготовлено  та направлено  вихідної документації платникам податків -119 документів.

    За січень-жовтень  2021 року зауважень та пропозицій щодо якості надання адміністративних послуг до Новоархангельської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області не надходило.

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь