A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Ukraine Expo 2020

Дата: 01.11.2021 13:44
Кількість переглядів: 834

 

   Всесвітня виставка Expo 2020 Dubai

   В рамках реалізації проекту Асоціації міст України «Подолання цифрової освітньої нерівності», спільного з ГО Центр освітніх реформ «Наші діти», делегація у складі 33 представників органів місцевого самоврядування (серед яких і два представники від Кіровоградської області Новоархангельський та Гайворонський очільники громад) відвідали з робочою поїздкою наймасштабнішу світову виставку Expo 2020. У павільйоні представленому нашою країною головною концепцією стала тема: «СМАРТ УКРАЇНА: ЄДНАЮЧИ СВІТ». АМУ презентувала досвід громад у сфері цифрової трансформації освіти, що є надактуальним в період світової пандемії та забезпеченню можливості надання якісного альтернативного дистанційного навчання. Українські практики діджиталізації освітнього середовища підвищують якість освіти, її доступність, прозорість, ефективність. Приємно усвідомлювати, що представлені АМУ освітні смарт-інновації відповідають світовим тенденціям сталого розвитку.

   Дуже показово, що відвідування заходів такого масштабу стало можливим і для представників всіх без виключення громад. Захід зібрав делегацію з активних учасників проекту подолання цифрової новітньої нерівності, завдяки #АсоціаціямістУкраїни, в тому числі і представника Новоархангельської громади Юрія Шамановського, щоб ознайомитися з основними векторами розвитку кожної країни світу, порівняти і мати чіткий дороговказ і для своєї громади.

Ця виставка повинна була пройти минулого року, але через СOVID була перенесена і наразі ми маємо можливість поринути в нові технології, ідеї розвитку, стартапи та стратегії цілого світу. Все це побачили і головне обговорили в колі колег однодумців, які за цих 5 днів перебування стали ще й друзями, що теж важливо для співпраці та взаємодопомозі. Ось так зшиваємо країну, налагоджуємо міжмуніципальне співробітництво. Фантастичний досвід роботи у новому форматі.

   Кожен з учасників делегації в рамках заходу шукав відповіді на найболючіші питання розвитку освіти та науки у своїй громаді та країні вцілому. Відвідування Еxpo 2020 безумовно стане кроком уперед у особистісному розвитку кожного з очільників. Реалізація цього проекту сприятиме підвищенню рівня надання освітніх послуг в громадах, зокрема:

- підключення закладів загальної середньої освіти до сучасних електронних освітніх ресурсів;

- участь педагогічних працівників закладів освіти громади у семінарах-практикумах, тематичних науково-методичних семінарах, конференціях, конкурсах та ін.;

- залучення громад до національних та міжнародних проектів, в тому числі грантових;

- організацію заходів із підвищення кваліфікації вчителів партнерськими громадськими організаціями.

  Освіта має бути основним пріоритетом розвитку, але підходи до її організації і трансформації мають відповідати не тільки особливостям нашої території, а і сучасному цифровому світу. Тільки освічені, сучасні люди зможуть зробити країну, а отже і громаду, конкурентоспроможною. Україна має шанс стати пліч о пліч з найрозвинутішими країнами світу, про це свідчить її вихід на арену такого рівня, а головне можливість обміну досвідом та навчанню представників навіть найменших громад. Тому потрібно скористатися шансом, який надає сучасний високотехнологічний світ та навчитися не тільки згадувати минуле, але й бачити перспективу.

  Ехро 2020 надихає, а фантастичні колеги дають впевненість, що ми все зможемо!

  Величезна вдячність організаторам за надану можливість!

   «Кожного дня Український павільйон на Expo 2020 Dubai зустрічає тисячі гостей з усього світу, щоб демонструвати потенціал нашої країни світовій спільноті: технологічні досягнення, розвиток бізнесу, елементи культурної спадщини, сучасне мистецтво та багато іншого. На виставці 192 країни представляють свої найкращі ідеї та інновації у галузі техніки, науки, архітектури та мистецтва. Радіємо, що серед списку найкращих – Україна зі власним павільйоном. Нам є що розповісти світу! Участь у виставці такого масштабу надає додаткові можливості для міжнародної співпраці. Власний павільйон – це шанс продемонструвати всьому світу українські інноваційні здобутки та досягнення», – йдеться в інформації на сторінці Ukraine Expo 2020 у Фейсбуці.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь