Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Ukraine Expo 2020

Дата: 01.11.2021 13:44
Кількість переглядів: 879

 

   Всесвітня виставка Expo 2020 Dubai

   В рамках реалізації проекту Асоціації міст України «Подолання цифрової освітньої нерівності», спільного з ГО Центр освітніх реформ «Наші діти», делегація у складі 33 представників органів місцевого самоврядування (серед яких і два представники від Кіровоградської області Новоархангельський та Гайворонський очільники громад) відвідали з робочою поїздкою наймасштабнішу світову виставку Expo 2020. У павільйоні представленому нашою країною головною концепцією стала тема: «СМАРТ УКРАЇНА: ЄДНАЮЧИ СВІТ». АМУ презентувала досвід громад у сфері цифрової трансформації освіти, що є надактуальним в період світової пандемії та забезпеченню можливості надання якісного альтернативного дистанційного навчання. Українські практики діджиталізації освітнього середовища підвищують якість освіти, її доступність, прозорість, ефективність. Приємно усвідомлювати, що представлені АМУ освітні смарт-інновації відповідають світовим тенденціям сталого розвитку.

   Дуже показово, що відвідування заходів такого масштабу стало можливим і для представників всіх без виключення громад. Захід зібрав делегацію з активних учасників проекту подолання цифрової новітньої нерівності, завдяки #АсоціаціямістУкраїни, в тому числі і представника Новоархангельської громади Юрія Шамановського, щоб ознайомитися з основними векторами розвитку кожної країни світу, порівняти і мати чіткий дороговказ і для своєї громади.

Ця виставка повинна була пройти минулого року, але через СOVID була перенесена і наразі ми маємо можливість поринути в нові технології, ідеї розвитку, стартапи та стратегії цілого світу. Все це побачили і головне обговорили в колі колег однодумців, які за цих 5 днів перебування стали ще й друзями, що теж важливо для співпраці та взаємодопомозі. Ось так зшиваємо країну, налагоджуємо міжмуніципальне співробітництво. Фантастичний досвід роботи у новому форматі.

   Кожен з учасників делегації в рамках заходу шукав відповіді на найболючіші питання розвитку освіти та науки у своїй громаді та країні вцілому. Відвідування Еxpo 2020 безумовно стане кроком уперед у особистісному розвитку кожного з очільників. Реалізація цього проекту сприятиме підвищенню рівня надання освітніх послуг в громадах, зокрема:

- підключення закладів загальної середньої освіти до сучасних електронних освітніх ресурсів;

- участь педагогічних працівників закладів освіти громади у семінарах-практикумах, тематичних науково-методичних семінарах, конференціях, конкурсах та ін.;

- залучення громад до національних та міжнародних проектів, в тому числі грантових;

- організацію заходів із підвищення кваліфікації вчителів партнерськими громадськими організаціями.

  Освіта має бути основним пріоритетом розвитку, але підходи до її організації і трансформації мають відповідати не тільки особливостям нашої території, а і сучасному цифровому світу. Тільки освічені, сучасні люди зможуть зробити країну, а отже і громаду, конкурентоспроможною. Україна має шанс стати пліч о пліч з найрозвинутішими країнами світу, про це свідчить її вихід на арену такого рівня, а головне можливість обміну досвідом та навчанню представників навіть найменших громад. Тому потрібно скористатися шансом, який надає сучасний високотехнологічний світ та навчитися не тільки згадувати минуле, але й бачити перспективу.

  Ехро 2020 надихає, а фантастичні колеги дають впевненість, що ми все зможемо!

  Величезна вдячність організаторам за надану можливість!

   «Кожного дня Український павільйон на Expo 2020 Dubai зустрічає тисячі гостей з усього світу, щоб демонструвати потенціал нашої країни світовій спільноті: технологічні досягнення, розвиток бізнесу, елементи культурної спадщини, сучасне мистецтво та багато іншого. На виставці 192 країни представляють свої найкращі ідеї та інновації у галузі техніки, науки, архітектури та мистецтва. Радіємо, що серед списку найкращих – Україна зі власним павільйоном. Нам є що розповісти світу! Участь у виставці такого масштабу надає додаткові можливості для міжнародної співпраці. Власний павільйон – це шанс продемонструвати всьому світу українські інноваційні здобутки та досягнення», – йдеться в інформації на сторінці Ukraine Expo 2020 у Фейсбуці.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь