A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

ЗВЕРНЕННЯ депутатів Новоархангельської селищної ради восьмого скликання до Кабінету Міністрів України стосовно  врегулювання проблемних питань  оновленого механізму отримання житлових субсидій

Дата: 23.07.2021 11:49
Кількість переглядів: 336

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Новоархангельської селищної ради восьмого скликання до Кабінету Міністрів України стосовно  врегулювання проблемних питань  оновленого механізму отримання житлових субсидій

 

З 1 травня 2021 року Уряд запровадив по суті нову систему призначення  житлових субсидій. Запроваджено нові правила, згідно з якими, призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) здійснюється лише після подання нових заяв про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

У результаті виникли проблемні питання щодо механізму подачі документів до органів соціального захисту населення (далі - соцзахист). Так, зокрема, кожна родина, яка отримує субсидію, для її переоформлення повинна повторно особисто подати документи на перепризначення субсидій: заяву, декларацію про доходи і видатки.

Особливо недоречно це виглядає на тлі жорстких карантинних заходів у країні. Створюються черги, скупчення людей,  панує нервова атмосфера переоформлення субсидій в органах соцзахисту, місцевих органах влади.

Ще одним ударом для субсидіантів стало рішення Уряду щодо скасування діяльності та повноважень комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках за наявності умов, за яких така субсидія не призначається. Дані  комісії розглядали різні життєві ситуації претендентів на субсидії, винятки з правил та особливості кожної родини. Ліквідація комісій призведе до втрати права на отримання допомоги від держави значної кількості українців.

Метою діяльності влади повинна бути допомога громадянам у непрості часи пандемії, підвищення цін, тарифів на житлово-комунальні послуги, газ та електрику для населення.

19 травня 2021 року Уряд вніс суттєві зміни до своїх постанов, а саме:

для 85% громадян, які отримують субсидії, вони будуть призначені в автоматичному режимі;

до 100 тисяч гривень (із 56750) був збільшений розмір депозитів, після якого людина втрачає право на субсидії;

управлінням соцзахисту надано право, замість місцевих комісій призначати субсидії в особливих випадках, спірних ситуаціях.

З огляду на викладене, ми, депутати Новоархангельської селищної ради восьмого скликання, вимагаємо від Кабінету Міністрів України негайно вжити наступні заходи:

для українців, які на думку Уряду, мають все ж подати заяви до управлінь соцзахисту, негайно надіслати поштою нові форми заяв і декларацій та забезпечити комфортні умови для прийому громадян, включаючи заходи безпеки від зараження на коронавірус;

повернути нормативи нарахування субсидій, які діяли в опалювальні періоди 2016-2018 років;

внести на розгляд Верховної Ради України зміни до Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” щодо додаткового фінансування програми субсидій.

Сподіваємося на підтримку та взаєморозуміння!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь