Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Держгеокадастр інформує

Дата: 24.05.2021 11:28
Кількість переглядів: 686

Територіальним громадам слід вживати вичерпних заходів щодо забезпечення періодичності проведення НГО земель у встановленому законодавством порядку 

 Під час другої зустрічі із керівниками територіальних громад Кіровоградської області, що відбулася в Кіровоградській обласній раді, були актуальні питання  земельних відносин.

   З доповіддю виступив Володимир Кривий, начальник управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області.  Зокрема йшлося про проведення нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів області, інвентаризації і встановлення меж населених пунктів.

   За словами доповідача, відповідно до вимог статей 13, 18 Закону України «Про оцінку земель» та згідно з даними Довідника показників нормативної грошової оцінки земель населених пунктів на 2020/2021 оціночний рік оновлення нормативної грошової оцінки земель потребує 710 населених пунктів Кіровоградської області, з них у ІІ півріччі 2020 року – 653 населені пункти, у І півріччі 2021 року – 57 населених пунктів.

   Укладено договори на виконання робіт з виготовлення технічної документації по нормативній грошовій оцінці земель 124 населених пунктів, з них 95 – в роботі у виконавців, 6 – подано на державну землевпорядну експертизу, 1 – передано органу місцевого самоврядування на затвердження, 22 – затверджено технічну документацію.

   Триває процес внесення відомостей до Державного земельного кадастру щодо адміністративно-територіальних одиниць, а саме внесено відомості про нормативну грошову оцінку 120 населених пунктів.

   Враховуючи, що плата за землю у складі податку на майно належить до місцевих податків, новоствореним територіальним громадам як заінтересованим у надходженнях до власних бюджетів особам необхідно вживати вичерпних заходів щодо забезпечення періодичності проведення нормативної грошової оцінки земель у встановленому законодавством порядку.

 

Пресслужба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь