Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Новини

Дата: від до Скинути

Славний ювілей славної людини

Славний ювілей славної людини

17 серпня нинішнього року виповнилося 80 років знаному правоохоронцю, шанованому жителю громади, людині слова і честі Миколі Олексійовичу Гриценку. З вагомою життєвою датою його привітали Новоархангельський селищний голова Юрій Павлович Шамановський, заступник селищного голови Микола Дмитрович Бурдига, ветерани служби, рідні та друзі.

16:28 17.08.2022

ГМО СОРТИ. ЧИ ВАРТО РИЗИКУВАТИ?

ГМО СОРТИ. ЧИ ВАРТО РИЗИКУВАТИ?

Починаючи з кінця минулого століття ГМО активно застосовується в сільському господарстві. Найбільші площі вирощування ГМО культур в США, Бразилії, Аргентині, Канаді, Індії та Китаї. Європейські ж країни ставляться до ГМО дещо з острахом та застереженням.

16:26 17.08.2022

Бронежилети для захисників

Бронежилети для захисників

Благодійність, турбота, допомога, всебічна підтримка… Ці поняття невід’ємно пов’язані з потужним Всеукраїнським благодійним фондом «Фонд Сергія Тігіпка», який тісно співпрацює з відомою аграрною компанією ТОВ «Тас Агро». Разом вони втілюють в життя повномасштабні проекти, спрямовані на розвиток сільських громад, опікуються закладами медицини, освіти і культури, вирішують життєво важливі питання, пов’язані з інфраструктурою територій.

08:54 12.08.2022

НАСІННИЦЬКІ ЖНИВА: ЩО ПОТРІБНО ВРАХУВАТИ?

НАСІННИЦЬКІ ЖНИВА: ЩО ПОТРІБНО ВРАХУВАТИ?

Настав найбільш відповідальний етап у технології вирощування ранніх зернових культур – збирання врожаю з насінницьких посівів. Головна вимога при проведенні даного заходу – зібрати біологічний урожай при мінімальних втратах, зберігши високі посівні якості насіння.

09:22 04.08.2022

Інноваційна стоматологія — реальність нашого буття

Інноваційна стоматологія — реальність нашого буття

Війна вплинула на життя багатьох українців, але, як не дивно, принесла для жителів нашої громади чимало такого, про що ми навіть і не мріяли. Так в Новоархангельській багатопрофільній лікарні розпочав роботу новий стоматологічний кабінет, де застосовуються інноваційні технології. Відкрили його Володимир Олексійович і Валентина Василівна Швирли. Працюватиме тут і їх син Сергій Володимирович Швирло. Володимир Олексійович — лікар-стоматолог першої категорії. Він уродженець села Скалева. Свого часу закінчив Одеський медичний інститут. Сорок два роки проживає в місті Миколаїв. З них 15 років працював у міській стоматологічній поліклініці №1. У 1997 році започаткував власну справу, відкривши приватну стоматологічну клініку.  Це чудовий лікар, високопрофесійний фахівець з багаторічним досвідом роботи, для якого стоматологія стала змістом всього життя. За роки плідної лікарської діяльності Володимир Олексійович надав допомогу чималій кількості пацієнтів. Одних зцілював від болю, іншим дарував білосніжну сяючу посмішку, третім допоміг повернути звичний вираз обличчя, оскільки є ще й щелепно-лицьовим хірургом.  Усі ці роки пліч-о-пліч з чоловіком йде його вірна дружина і соратниця — Валентина Василівна, яка працює медсестрою. Професійною стежиною батьків пішов їх син — Сергій Володимирович. Молодий чоловік закінчив Полтавську стоматологічну академію. Нещодавно став батьком — у нього народилася донечка. Та волею долі ця прекрасна сім’я стала частиною нашої громади. Стоматологічний кабінет відкриває двері для усіх, хто потребує допомоги, у четвер, 4 серпня. Працюватиме він з понеділка по п’ятницю, з 9 до 14 години. Сюди можна звернутися у разі гострого зубного болю, тут проводитимуть пломбування високоякісними інноваційними матеріалами, протезування і видалення зубів. Медичне устаткування німецького виробництва Володимир Олексійович привіз з собою з Миколаєва. І це лише мала частина того, що вдалося вивезти. Лікар за покликанням, один з найкращих фахівців свого профілю, який має першу категорію по терапії, хірургії та ортопедії (протезування), він не став сидіти склавши руки і чекати змін на краще. А сам разом зі своєю сім’єю творить позитивну реальність, займаючись життєво важливою, потрібною усім справою.

09:54 03.08.2022

На засіданні виконкому

На засіданні виконкому

2 серпня відбулося засідання виконавчого комітету Новоархангельської селищної ради, яке проводив голова громади Юрій Павлович Шамановський. В роботі виконкому взяли участь секретар селищної ради Олександр Олександрович Зубець, заступник селищного голови Микола Дмитрович Бурдига, керуюча справами виконавчого комітету Світлана Миколаївна Білоус, сільські старости та керівники структурних підрозділів селищної ради.

15:21 02.08.2022

Актуальне питання сьогодення

Актуальне питання сьогодення

Проаналізувавши сплату податків за землю за 2021 рік, робочий тиждень в Новоархангельській селищній раді розпочався з проведення наради, яка мала більш ніж актуальний характер. Йшлося про сплату податків і зборів на території Новоархангельської селищної ради, з яких формується дохідна частина бюджету громади. Це стосується не тільки юридичних осіб, а й фізичних осіб усіх форм власності.

15:01 01.08.2022

У серпні щочетверга на прямому зв’язку пенсійники Кіровоградщини

У серпні щочетверга на прямому зв’язку пенсійники Кіровоградщини

Щочетверга з 11.00 до 12.00 у головному управлінні за номером “гарячої” лінії (0522) 33-04-41 роз’яснення та консультації з питань, що належать до сфери діяльності Пенсійного фонду України, надають керівники структурних підрозділів.

14:12 01.08.2022

Новий штам корона вірусу

Новий штам корона вірусу

Якщо хтось думає, що коронавірус вже минув та не повернеться, то це не так. На теперішній час захворюваність реєструється і все частіше викликана новою мутацією штаму «Омікрон», який   вражає також і дітей. Якщо під час попередніх хвиль коронавірусу перебіг захворювання у дітей був майже безсимптомним, то тепер він супроводжується підвищенням температури. Разом з тим новим штамом «Омікрон» хворітимуть усі вікові категорії. Передусім працездатне, активне населення.

14:11 01.08.2022

Особлива важливість цивільного захисту

Особлива важливість цивільного захисту

28 липня відбувся методичний семінар, який проводив викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області Юрій Васильович Муконін. В роботі семінару взяли участь головний спеціаліст з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення відділу економіки та інвестицій селищної ради Тетяна Павлівна Мітіна, керівники і відповідальні особи з питань цивільного захисту закладів освіти, культури і медицини Новоархангельської селищної ради.

10:22 30.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь