A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Новини

Дата: від до Скинути

Український тиждень імунізації

Український тиждень імунізації

Захисти себе та свою сім’ю від інфекційних хвороб. Зроби щеплення. З 24 квітня 2024 року триває Український тиждень імунізації, який відбувається одночасно з Європейським тижнем імунізації. Він спрямований на підвищення розуміння серед громадськості важливості вакцинації для попередження небезпечних захворювань та збереження життя за допомогою вакцин. Його мета — нагадати про важливість щеплень для захисту від інфекційних хвороб людей різного віку, Щорічно вакцинація (імунізація, щеплення) дозволяє попередити від двох до трьох млн. випадків  смерті. На сьогодні її можливості поширюються не тільки на хвороби, вакцини від яких існують багато років, таких як дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт і кір, але також на грип, пневмонію, COVID-19, ротавірусну інфекцію та ін.. Деякі інфекції потребують повторної вакцинації, а деякі віруси, наприклад грипу, так часто видозмінюються, що вакцина розробляється на час епідемії і діє проти конкретного штаму збудника. Відмова від проведення щеплень може призвести до тяжких наслідків. Свідома відмова від щеплень пов’язана, головним чином, з недостатністю знань про вакцинацію. Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, кожна дитина в Україні до 16 років має отримати щеплення від 10 небезпечних інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та гемофільної інфекції типу b. В дорослому віці ревакцинація проти дифтерії та правця починається у 26 років й надалі через кожних 10 років. На Кіровоградщині, в тому числі і в медичних закладах Новоархангельської селищної ради, нині є всі 10 вакцин від хвороб, перелік яких входить до календаря щеплень. Діти та дорослі можуть імунізуватись ними безоплатно в будь-якому комунальному чи приватному медзакладі, який уклав договір із НСЗУ. Усе, що треба зробити, - звернутися до сімейного лікаря чи педіатра. Особливу увагу звертаю на необхідність вакцинації від кашлюка. За перші два місяці 2024 року побільшало випадків зараження цією хворобою порівняно з попереднім роком. Вакцинація є основним засобом профілактики кашлюка. Для того щоб запобігти спалахам хвороб та захистити тих людей, яким за віком чи через важкі хвороби та стани тимчасово не можна вакцинуватися від певних хвороб, потрібен колективний імунітет. Для

13:40 29.04.2024

КОМУ ПРОІНДЕКСОВАНО ПЕНСІЮ З 1 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ?

КОМУ ПРОІНДЕКСОВАНО ПЕНСІЮ З 1 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ?

Відповідно до частини 2 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” з 01 березня 2024 року проведена індексація пенсій. Індексація проведена із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,0796.

08:12 04.03.2024

Пільги на ЖКП ‒ 2024

Пільги на ЖКП ‒ 2024

У пільговиків, які протягом минулого року одержували пільгу з урахуванням доходу, право на виплату закінчилось 31 грудня 2023 року (Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сімʼї, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389).

15:18 14.02.2024

Шлюб та імміграція в Україну: новації у міграційному законодавстві

Шлюб та імміграція в Україну: новації у міграційному законодавстві

До Закону України «Про імміграцію» та постанови Кабінет Міністрів «Про деякі питання у сфері міграції» унесено зміни щодо вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства.

08:11 12.02.2024

У 2024 році збільшено розміри страхових виплат

У 2024 році збільшено розміри страхових виплат

Нагадуємо, що нарахування щомісячних страхових виплат, які призначені у січні 2024 року, буде проведено у наступному місяці (лютий 2024 року). Тож, які розміри сум взяті за основу для розрахунку для осіб, які матимуть на них право у січні 2024 року?

08:19 18.01.2024

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО ВИХІД НА ПЕНСІЮ У 2024 РОЦІ?

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО ВИХІД НА ПЕНСІЮ У 2024 РОЦІ?

Пенсія за віком призначається після досягнення особою 60-річного віку та за наявності необхідного страхового стажу, що визначено статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

10:10 15.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь