A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

«Спроможна школа для кращих результатів»

Дата: 18.02.2022 14:11
Кількість переглядів: 631

Урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів» це фінансова підтримка закладів освіти, що спрямована на ремонт будівель, завершення недобудов, закупівлю обладнання для класів та навчальних кабінетів, оновлення інтер’єру. Школа повинна стати безпечним та комфортним середовищем для кожного учня.

На виконання пунктів 5-6 постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2021 року №441 «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» узагальнено та затверджено проєктні заявки для участі у розподілі субвенції.

Субвенція спрямована на реалізацію проєктів, пов’язаних із формуванням нового освітнього простору, безпечного та інклюзивного (безбар’єрного) освітнього середовища закладів загальної середньої освіти.

В Опорному закладі освіти "Новоархангельський навчально-виховний комплекс "заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів-гімназія" Новоархангельської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області реалізовано чотири програми, а саме:

• «Система оповіщення про пожежу, система передавання тривожних сповіщень» вартістю 373,555 тис. грн., з них: державний бюджет - 297,000 тис. грн., місцевий бюджет - 76,555 тис. грн.;

• «Сучасні вікна сучасній школі» вартістю 520,000 тисрн., з них: державний бюджет - 468,000 тис. грн., місцевий бюджет - 52,000 тис. грн.;

•  «Сучасний лінгафонний кабінет» вартістю 260,000 тис. грн., з них: державний бюджет - 234,000 тис. грн., місцевий бюджет - 26,000 тисрн.;

• «STEM-лабораторія» вартістю 260,000 тис. грн., з них: державний бюджет - 234,000 тис. грн., місцевий бюджет - 26,000 тис. грн.

18 лютого 2022 року під час робочого візиту об’єкт проінспектували голова Новоархангельської селищної ради Шамановський Юрій Павлович, керуюча справами виконавчого комітету Новоархангельської селищної ради Білоус Світлана Миколаївна, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської селищної ради Шинковенко Світлана Володимирівна.

Директор Опорного закладу освіти "Новоархангельський навчально-виховний комплекс "заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів-гімназія" Косенко Ірина Миколаївна ознайомила з результатами роботи в процесі реалізації проєктів.

На даний момент у закладі освіти замінено 69 вікон на енергозберігаючі, облаштовано STEM-лабораторію та лінгафонний кабінет. STEAM-напрям охоплює предмети природничо-математичного циклу. Бездротові датчики легко приєднується до гаджетів учнів, комп'ютерів чи інтерактивних панелей. Використання STEM-технологій сприяє розвитку інтересу учнів до науково-технічної творчості. Це інструмент для підготовки кваліфікованого випускника школи, що базується на міждисциплінарному підході, наскрізних лініях, мотивації вчителя й учня, самореалізації обох сторін, партнерстві, ініціативності та підприємливості.

В Опорному закладі освіти "Новоархангельський навчально-виховний комплекс "заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів-гімназія" навчається 550 учнів. З метою створення безпечного освітнього середовища введено в експлуатацію систему передавання тривожних оповіщень.

Реалізація зазначених проєктів значно покращила матеріально-технічну базу закладу та створила безпечне, мотивуюче освітнє середовище.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь