Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 16.02.2022 11:58
Кількість переглядів: 227

Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Пам'ятна дата встановлена Указом Президента нашої держави в 2004 році і приурочено до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

Афганська війна продовжувалася з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року. З 620 тисяч радянських військовослужбовців, які пройшли через Афганістан, 150 тисяч - громадяни України.

В Афганістані загинули 2572 наших співвітчизники. Практично в кожному населеному пункті встановлено меморіали вшануванню їх пом’яті.

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам'яті приклади мужності і вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.

Сьогодні наша громада зібралась на урочистому мітингу в центральному парку селища.

Заступник селищного голови Микола Бурдига звернувся до афганців, висловив вдячність за чесне і сумлінне виконання військової присяги, за незбориму силу духу та героїзм, за збережене бойове братерство, за те, що передають свій досвід підростаючому поколінню, адже духовні цінності учасників бойових дій мають велике значення і сьогодні.

Захід був сповнений почуття патріотизму та гордості за земляків-героїв. Воїни – афганці згадали події страшної війни в Афганістані, познайомили з масштабами складних і неоднозначних подій війни, в якій полягли їх побратими.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх загиблих. Настоятель храму Ілля Сович провів молебень за тих хто не повернувся з чужої, обпаленої землі. Начальником відділу культури Євгенієм Маховиком в залі селищного будинку культури організовано перегляд фільму присвяченого пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь