Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

«Розмови про цифрову трансформацію у громадах»

Дата: 11.02.2022 15:42
Кількість переглядів: 307

«77%  громад зазначили, що рівень їхньої цифрової обізнаності є низьким», - зазначила на початку першого заходу серії  «Розмови про цифрову трансформацію у громадах»  заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції  Валерія Іонан, посилаючись на дослідження проведене Міністерством цифрової трансформації спільно з U-LEAD.

11 лютого 2022 року представники Новоархангельської селищної ради взяли участь в обговоренні «Цифровий лідер громади: люди, які просувають цифрову трансформацію на місцевому рівні». Цей захід організовується у співпраці Програми «U-LEAD з Європою» з Міністерством цифрової трансформації України у відкритому форматі в рамках мережі спільноти «Смарт регіони».

Під час онлайн заходу було зазначено про:

 - Компетентності, необхідні для лідерів цифрової трансформації.

 - Організацію цифрових процесів у громадах.

 - Мотивацію громад розпочати цифрову трансформацію.

 - Основні виклики, з якими стикаються цифрові лідери у своїй роботі.

Необхідно детально розглянути ключові аспекти конференції:

  1. Diia Summit: нові цифрові послуги та документи - завдяки застосунку «Дія» можна буде відмовитися від паперових довідок про місце реєстрації; медичні та соціальні послуги більше «не прив’язані до місця проживання».
  2. «Дія. Цифрова освіта» - Національна онлайн-платформа для розвитку цифрової грамотності, яка сприяє розвитку цифрової грамотності населення України. «У нашій країні діють цифрові хаби – це бібліотеки, школи, ЦНАПи,  то ж, щоб навчитися основам цифрової трансформації, потрібно лише мати бажання», - зазначила Валерія Іонан.
  3. Smart Regions Community - запуск спільноти для лідерів цифрової трансформації в регіонах. Мінцифра зацікавлена в пришвидшенні темпів цифрових трансформацій у містах, селах, громадах, а також прагне, щоб про цифрові перемоги регіонів знала вся країна.

Будь-яка трансформація неможлива без людей, здатних мотивувати, керувати, об’єднувати та управляти процесами. В той час як цифрова трансформація ще лише з’являється на порядку денному діяльності громад, її успіх першочергово залежить від лідерів, які можуть стати рушійною силою необхідних перетворень.

Фото без опису

Фото: «U-LEAD з Європою»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь