Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Поради експерта: заповнюємо звітність за формою № 4-ПН

Дата: 08.02.2022 14:26
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

Поради експерта: заповнюємо звітність за формою № 4-ПН

 

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.03.2021 року № 563 затверджено форму звітності № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці» та Порядок її подання.

Хто подає форму звітності № 4-ПН?  

Зазначену форму звітності заповнюють підприємства, установи та організації в разі запланованого масового вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, у т.ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням, скороченням чисельності або штату працівників підприємства, установи та організації (далі – підприємства) незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання.

Нагадуємо, що відповідно до ст.48 Закону України «Про зайнятість населення» масовим вивільненням з ініціативи роботодавця (крім випадку ліквідації юридичної особи) є одноразове або протягом:

1) одного місяця:

- вивільнення 10 і більше працівників на підприємстві з чисельністю від 20 до 100 працівників;

- вивільнення 10 і більше відсотків працівників на підприємстві з чисельністю від 101 до 300 працівників;

2) трьох місяців – вивільнення 20 і більше відсотків працівників незалежно від чисельності працівників.

Коли подавати звіт № 4-ПН?

Звіт подається не пізніше ніж за 2 місяці до вивільнення (у разі звільнення держслужбовців – не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення). Якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подання інформації є перший після нього робочий день.

Що треба вказати у формі звітності № 4-ПН?

Вказується кількість осіб, яких передбачається вивільнити; дата наказу, яким було попереджено працівників про заплановане вивільнення; дата запланованого вивільнення працівників.

Хто має право підписувати звіт?

Звіт можуть підписати як директор, так і особа, відповідальна за подання інформації. Звертаємо увагу, у звіті необхідно зазначати власне ім’я, а не ініціали, номер телефону та адресу електронної пошти кадрової служби. За потреби фахівець служби зайнятості зв’яжеться з вами за цими контактними даними.

Куди подавати звітність?

Звіт треба подати до міських, районних і міськрайонних центрів зайнятості та філій регіональних центрів зайнятості за місцем провадження господарської діяльності підприємства.

В якій формі можна подати звіт № 4-ПН?

Форму № 4-ПН подають у паперовому вигляді (із засвідченням підписом керівника або особи, відповідальної за подання інформації) за місцем провадження господарської діяльності організації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь