A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

До уваги власників державних актів на право власності на землю

Дата: 20.01.2022 16:23
Кількість переглядів: 4709

До уваги власників державних актів на право власності на землю.

Усім власникам державних актів права власності на землю старого зразка необхідно перевірити свою ділянку на публічній кадастровій карті та отримати кадастровий номер ( якщо його немає на державному акті). Проте державні акти старого зразка є чинними і так само є підтвердженням Вашого права власності на земельну ділянку.

 

Під поняттям "державний акт про право власності на землю старого зразка"  мається на увазі державний акт, виданий з 1993 до 2003 року.

    Він червоного кольору. І таким земельним ділянкам раніше міг не присвоюватися кадастровий номер. Кадастровий номер потрібний, аби вільно розпоряджатися власністю: дарувати, продавати, здавати в оренду.

 

       При цьому,  документи (державні акти), якими було посвідчено право власності чи право постійного користування земельною ділянкою є дійсними. 

 

Державний акт виданий в період 2002-2008 рр.

Це Державний акт зеленого кольору, як і рожевий, залишається чинним і по теперішній час.

Державний акт виданий в період 2009-2012 рр.

Це Державний акт синього кольору також залишається чинним і на сьогодні, але для розпорядження правами щодо земельного ділянки, для укладення будь-яких угод щодо земельної ділянки, необхідно перевірити свою ділянку на публічній кадастровій за посиланням: https://map.land.gov.ua

     Немає точно встановленої дати, до якої люди мають привести свої державні акти у відповідність ( присвоїти кадастрові номера), але зробити це необхідно. Бо хоча державний акт про право власності на землю посвідчує Ваше право на землю, проте для того щоб укласти угоду про перехід права власності на земельну ділянку (дарування, оренду, а також для спадкування) земельна ділянка повинна пройти державну реєстрацію – тобто отримати кадастровий номер.

    Для перевірки документів на наявність кадастрового номеру чи реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно можна звернутися до Центру надання адміністративних послуг Новоархангельської селищної ради за адресою: смт Новоархангельськ, вулиця Центральна 31. Отримати консультацію можна за телефоном (05255) 2-22-78.

    У разі відсутності інформації про кадастровий номер для цього власнику або користувачу земельної ділянки слід звернутися до землевпорядної організації для розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Така послуга надається на платній основі на умовах та в строк, що визначені договором з розробником такої документації із землеустрою.

 Начальник відділу ЦНАП              Оксана Бербега

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь