A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

МІС «РІМС «МЕДСТАР»

Дата: 28.12.2021 12:59
Кількість переглядів: 435

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Підстава для публікації обгрунтування:

постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 №631 і від 11.10.2016 №710».

Мета проведення закупівлі:

забезпечення потреб Замовника

КНП «Новоархангельська багатопрофільна лікарня» було закуплено МІС «РІМС «МЕДСТАР», а також супутні послуги з навчання групи користувачів та СКЗЗІ «Програмний комплекс клієнта захисту мережних з’єднань «ІІТ Захист з’єднань-2. Клієнт захисту з’єднань» з безстроковою невиключною ліцензією. Протягом часу користування МІС працівники підприємства освоїли вказану медичну інформаційну систему, створили базу даних з електронними амбулаторними картами пацієнтів, започаткували та реалізовують сервіси запису пацієнтів та прийом до лікаря. Також на виконання вимог Закону України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» у закладі Замовника впроваджена система захисту персональних медичних даних пацієнтів, що містить конфіденційний характер – придбані криптографічні засоби захисту інформації, сумісні з МІС «РІМС «МЕДСТАР».

Відповідно до інформації та документів, наданих ТОВ «МЕДСТАР СОЛЮШЕНС» - МІС «РІМС «МЕДСТАР» є об’єктом права інтелектуальної власності, власником якої є Куцевляк С.В. (свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір №73552 від 22.08.2017), а  ТОВ «МЕДСТАР СОЛЮШЕНС» є постачальником послуг цієї МІС на підставі ліцензійного договору № 3Р-17 від 12.06.2017, укладеного з її власником. Інформаційно-телекомунікаційна система «Регіональна інформаційна медична система «Медстар» є Медичною інформаційною системою, що інтегрована з Електронною системою охорони здоров’я (E-Health). Товариство з обмеженою відповідальністю «МедстарСолюшенс» є ексклюзивним Оператором електронної медичної інформаційної системи «МЕДСТАР», що підтверджується листом від ДП «Електронне здоров’я». Ця інформація для перевірки доступна на сайті ДП Електронне здоров’я.

Відповідно до ст.ст. 420, 433 Цивільного кодексу України, п.3 ст.8 Закону України «Про авторське право і суміжні права» комп'ютерні програми є об’єктом права інтелектуальної власності – об'єктом авторського права (твором) у галузі науки. Статтею 426 Цивільного кодексу України передбачено, що використання об'єкта права інтелектуальної власності іншою особою здійснюється з дозволу особи, яка має виключне право дозволяти використання об'єкта права інтелектуальної власності. Умови надання дозволу (видачі ліцензії) на використання об'єкта права інтелектуальної власності можуть бути визначені ліцензійним договором, який укладається з додержанням вимог цього Кодексу та іншого закону. Також ст. 443 Цивільного кодексу України передбачено, що використання твору здійснюється лише за згодою автора (крім випадків, передбачених законом). Відповідно до ст.ст. 1107, 1109  Цивільного кодексу України розпорядження майновими правами інтелектуальної власності та використання права інтелектуальної власності здійснюється на підставі Ліцензійного договору.

Таким чином, встановлені законодавством України умови та засоби захисту прав інтелектуальної власності обумовлюють можливість закупівлі онлайн-сервісів лише у власника (автора) цього об’єкту права інтелектуальної власності, або особи, що наділена правом  розпорядження майновими правами інтелектуальної власності, у тому числі на підставі ліцензійного договору, укладеного з власником.

Відтак доцільно та обґрунтовано здійснити закупівлю користування сервісами медичної інформаційної системи «РІМС «МЕДСТАР» у 2022 році у постачальника, а саме ТОВ «МЕДСТАР СОЛЮШЕНС»

Замовник:

КНП «Новоархангельська багатопрофільна лікарня»

ЄДРПОУ:

01995226

Вид процедури: 

Переговорна процедура.

Ідентифікатор закупівлі:

UA-2021-12-21-008260-b

Назва предмета закупівлі

48840000-9 – Інформаційні системи

Надання доступу до онлайн-сервісу «Портал запису» «РІМС «Медстар» (ліцензії користувачів у статусі «Реєстратор»).

Надання доступу до онлайн-сервісу «Амбулаторний прийом. Лікар-спеціаліст+» «РІМС «Медстар» (ліцензії користувачів у статусі «Лікар-Спеціаліст»).

Надання доступу до онлайн-сервісу «Стаціонар + » «РІМС «Медстар» (ліцензії користувачів у статусі «Лікар»).

Надання доступу до онлайн-сервісу «Стаціонар» «РІМС «Медстар» (ліцензії користувачів у статусі «Середній медичний персонал»).

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі складені відповідно до потреб КНП «Новоархангельська багатопрофільна лікарня»

Очікувана вартість предмета закупівлі

Згідно інформації, розміщеної в мережі Інтернет
та в електронній системі публічних закупівель України «
ProZorro», орієнтовна вартість інформаційних систем, складає 335160,00 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь