Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Інтерактивна конференція «Туризм vs бізнес: від пропозиції до попиту»

Дата: 30.09.2021 14:20
Кількість переглядів: 593

29 вересня 2021 року відбулася інтерактивна конференція «Туризм vs бізнес: від пропозиції до попиту», яка проходила під патронатом голови Кіровоградської обласної ради.

Перед початком конференції учасникам дали можливість ознайомитися з туристичною виставкою «Туристичні магніти: Мандруй Кіровоградщиною». Новоархангельську територіальну громаду представляли селищний голова – Юрій Шамановський, начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини – Євгеній Маховик, спеціаліст відділу економіки та інвестицій – Людмила Сидоренко та зберігач фондів Новоархангельського краєзнавчого музею – Владислав Шимченко.

Конференція розпочалася зі вступного слова голови Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги, він зазначив: «Півроку тому ми лише мріяли про створення туристичного порталу, а сьогодні ми його вам уже презентуємо. Це титанічна праця – за такий короткий термін зробити таку важливу роботу. Щиро вдячний усім, хто долучився до створення туристичних магнітів області.»

Директор КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» Тетяна Ткаченко зазначила, що вони вперше побачили таку тісну співпрацю обласної ради з громадськими організаціями, бібліотеками та музеями.

Директор КЗ «Кіровоградська обласна універсальна бібліотека ім. Д.І.Чижевського» Валентина Животовська показала учасникам конференції, як користуватися порталом і зазначила, що портал є «живим організмом».

Він постійно буде оновлюватися. Це представляє собою чудову можливість для залучення іноземних інвесторів та розширення внутрішнього туризму.

Цьогоріч на конференції спікерами виступили: Юлія Дмітрієва – директор із соціально-побутового розвитку ПАТ «НВП «Радій»», Ніна Сокуренко – керівник PR-студії, Валентина Портна – голова Кіровоградської обласної ГО «Кіровоградський обласний осередок Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні», Василь Білошапка – директор Олександрійського районного краєзнавчого музею, Світлана Наволоцька – директор туристичного агенстсва «SKYFULL», Олександр Знахаренко – директор туристичного агенстсва «Райдо тур», Світлана Грищук – голова ГО «Баба Єлька», Дмитро Смельняк – власник садиби «Хутір – садиба Чорних Запорожців», Наталія Пускай – заступник директора Знам’янської обласної бальнеологічної лікарні, Олександр Кокотуха – президент обласної федерації спортивного туризму, Борис Шевченко – директор регіонального центру наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань, Юлія Пошенко – заступник міського голови м.Гайворон.

Усі спікери ділилися успішними кейсами розвитку внутрішнього туризму у своїх громадах. Представники туристичних агенцій, які були присутні на конференції, обмінювалися інформацією та контактами зі спікерами.

Найважливіші тези конференції:

Олександр Знахаренко: «Створюйте нове-небувале.»

Валентина Портна: «Не бійтеся починати туризм в селі. Тут є що показати. Головне, це робота в тандемі – «влада vs бізнес»».

Валентина Животовська: «Нам потрібно працювати у напрямку подієвих заходів.»

На завершення конференції Андрій Кісілевич, керівник з розвитку бізнесу Vodafone Україна, представив учасникам проєкт«Find&Follow: розвиваємо внутрішній туризм та підтримуємо малий бізнес» та закликав усіх подавати свої ідеї створення туристичних кластерів різного спрямування та пообіцяв надати підтримку найбільш вдалим проектам громад.

Фінальним акордом конференції стало вручення подяк учасникам заходу.

Атмосфера була надихаючою, ми сповнені сил, нових задумів і віримо, що вже за декілька років ми по-новому розкриємо наш власний туристичний потенціал!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь