A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Вересневі самоцвіти

Дата: 22.09.2021 16:22
Кількість переглядів: 688

  Сьогодні  відбулося проведення традиційного  свята «Вересневі самоцвіти» та огляду-конкурсу колективів під назвою «Фольклорна веселка».

   На наше спільне свято прибули фольклорні та театральні колективи з усіх куточків  Новоархангельської громади. Вже більше аніж 50 років, це свято щорічно окриляє та надихає всіх тих, хто любить та цінує театральну і фольклорну творчість. Адже це можливість розкрити свій талант не тільки на місцевій сцені, а і на огляд усієї громади.

  Захід Вересневі самоцвіти, безумовно, має велике значення в розвитку та збереження культурної спадщини нашого краю. Сьогодні зі сцени пролунали українські народні пісні, патріотичні та автентичні твори кожного населеного пункту нашої громади.

  Відкрили огляд-конкурс Новоархангельський селищний голова Шамановський Юрій Павлович та начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини Євгеній Володимирович Маховик.

  До участі у конкурсі долучились усі без винятку (навіть самі найменші) колективи будинків культури громади, а це: Камянецький СБК, Скалівський СБК, Новоархангельський СБК, Новоархангельські СБК№1 та №3, Солдатський СК, Ганнівський СБК, Марянівський СБК, Сабівський СК, Торговицький СБК,  Левківський СК, Скалхутірський СБК, Синюхінський СБК, Свердликівський  СБК на чолі зі своїми керівниками та сільськими старостами.

  Безумовно кожен колектив гідний отримати найвищу відзнаку, і конкурсне журі мало складний вибір кращого серед кращих колективів. Цього року ним став аматорський театральний колектив Скалхутірського сільського Будинку Культури на чолі з керівником Альоною Романенко. А відповідно наступний фестиваль відбудеться в с. Скалівські Хутори. Друге місце розділили Синюхінський та Скалівський аматорські театральні колективи. Третє місце -  Мар’янівський та Новоархангельський СБК №1. Аматорський фольклорний колектив Кам’янецького СБК на чолі з керівником Аркушою Євгеном зайняв І місце в огляді «Фольклорна веселка», а Ганнівський та Торговицький колективи, відповідно, ІІ та ІІІ місця. Окремими відзнаками нагороджено Іванченко Ірину учасницю драматичного аматорського колективу Мар’янівського СБК та фольклорний аматорський колектив «Хуторянка» Скалхутірського СБК.

  Щиро дякуємо усім причетним до даного дійства за подаровану естетичну, культурну насолоду, за можливість торкнутися до народного фольклору у виконанні талановитих майстрів, аматорів, і діячів культури.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь