Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

День Прапора

Дата: 23.08.2021 19:04
Кількість переглядів: 600

   Свято державного Прапора встановлено «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року. А в 2009 році було внесено зміни до цього указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора - 23  серпня по всій Україні.

   Сьогодні на центральній площі селища з цієї нагоди відбулось урочисте відкриття п’єдесталу з державною символікою, що являє собою ансамбль з трьох в флагштоків на яких, поряд з державним прапором та прапором Кіровоградської області, вперше було піднято прапор Новоархангельської громади. Стяг являє собою полотнище прямокутної форми зі співвідношенням 2*3 з горизонтальними рівновеликими полосами синього, білого та жовтого кольорів, по центру якого зображено герб громади. Затвердження символіки після тривалої процедури, починаючи від оголошення конкурсу, розгляду різних варіантів екскізів до фактичного виготовлення, є важливим етапом в самоствердженості громади та визначення її ідентичності. Також в основі композиції розміщено великий державний Герб України, розміщено напис з розділу І Конституції України, а саме «ст.1 Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава» та ікона із зображенням архангела Михаїла - захистника та покровителя Новоархангельської громади.

  Близько трьохсот жителів у національному одязі,  вишиванках, зібралися на центральній площі, щоб пройтися урочистою ходою. Також учасники заходу розгорнули величезний прапор України і пронесли його по центральній вулиці селища. Завершили ходу покладанням квітів до пам’ятних меморіалів де настоятель СВЯТО-МИХАЙЛІВСЬКОЇ церкви протоієрей Ілля Сович провів молебень.  Святковий день продовжився проведенням літературно-музичної вітальні, виставкою музею та бібліотеки та переглядом кінофільму «Захар Беркут» в приміщенні центрального будинку культури. 

  Надзвичайно приємним є той факт, що з кожним роком на території нашого селища це свято відзначається все з більш глибоким розумінням його важливості для розбудови незалежної України. 

Слава Україні. Героям слава.

Фото без опису
Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь