A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Символіка громади

Дата: 27.07.2021 09:17
Кількість переглядів: 432

   26 червня відбулося засідання  комісії по визначенню переможців конкурсу на кращу офіційну символіку Новоархангельської територіальної громади.

   Зі вступним словом до членів комісії, учасників конкурсу та гостей засідання звернувся селищний голова Юрій Шамановський: «Сьогодні для нашої громади настав дуже важливий день. Я б навіть сказав, історичний. Нині ми з Вами станемо свідками народження нової символіки громади. Це великий крок, адже ця символіка має мати об‘єднуючий характер, має сприйматись усією громадою, а не тільки жителями одного, нехай центрального селища. Адже наше завдання - перейти до нової місцевої ідентичності, де всі жителі цієї громади, не залежно в якому населеному пункті вони проживають, відчували себе однією сім‘єю

Керуюча справами виконавчого комітету Світлана Білоус повідомила присутнім про результати етапів проведення конкурсу, який проходив майже 2 місяці:

  1 етап – подача заявок на участь у конкурсі та конкурсних робіт – з 10.06.2021 по 07.07.2021 включно;

  2  етап – перевірка конкурсних робіт на відповідність заявленим вимогам та обрання із них кращих – з 08.07.2021 по 17.07.2021 включно;
   3  етап – громадське обговорення конкурсних робіт та голосування – з 18.07.2021 по 24.07.2021 включно;

  4 етап – підбиття підсумків громадського голосування – 26.07.2021;        

  5 етап – затвердження Новоархангельською селищною радою офіційної символіки територіальної громади.

         Спеціаліст відділу економіки та інвестицій (гранти) Людмила Сидоренко ознайомила членів комісії з поданими конкурсними роботами, продемонструвавши ескізи прапора та герба, зачитавши текст гімну та презентувавши мелодію (демо-версію) гімну.

         Відповідно до розпорядження Новоархангельського селищного голови №85-од від 19 липня 2021 року про проведення громадського обговорення конкурсних робіт на створення офіційної символіки Новоархангельської територіальної громади та голосування було подано звіт про он-лайн голосування, яке проходило уже у звичному форматі у Google Forms у локальній групі у Facebook «Новоархангельська селищна рада» та на сайті громади. В опитуванні взяли участь 41 мешканець громади, з яких 80,5% проголосували за «блакитно-червоний» варіант ескізу герба та  78% проголосували за «блакитно-біло-жовтий» варіант прапора. Також, хочемо зауважити, що 85,4% опитуваних вважають, що поданий на конкурс гімн відповідає загально-визначеним етичним нормам, має високий поетичний рівень та відображає історичну та культурну спадщину, звичаї й традиції Новоархангельської громади.

         Члени комісії зауважили, що вони підтримують думку жителів громади і це підтвердилося голосуванням. Адже, за рішенням комісії «блакитно-червоний» ескіз герба отримав 11 голосів з можливих 14, а «блакитно-біло-жовтий» ескіз прапору отримав 12 голосів з можливих 14. Також члени комісії ухвалили текст гімну. Щодо музики, члени комісії внесли пропозиції, одна з яких звучала так: «Нам потрібна більш жвава мелодія, адже в пісні оспівується боротьба нашого народу, а мелодія надто спокійна».

         Селищний голова зауважив: «Прислухайтеся до кожної ноти, шановні члени комісії. Адже, гімн – це надзвичайно важливо!»

На засіданні було вирішено продовжити термін подачі варіантів музики гімну до 02 серпня 2021 року,  про що буде повідомлено на офіційній сторінці Новоархангельської селищної ради.

В кінці засідання Людмила Сидоренко познайомила присутніх з авторами-призерами конкурсних робіт: художником – Олегом Деревянко та майстринею художнього слова – Олександрою Сурда. Також було почесно відзначено автора музики гімну – Євгена Маховика.

Офіційне затвердження символіки відбудеться на сесії Новоархангельської селищної ради.

Гімн.docx

Порядок денний засідання.pdf

Протокол засідання.pdf

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь