A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

"Від доступної і безпечної питної води до здорової громади"

Дата: 16.07.2021 10:28
Кількість переглядів: 553

15 липня 2021 року у м.Ірпінь відбулася зустріч на заводі ТОВ «Екософт», що проводилася в рамках проекту «Від доступної і безпечної питної води до здорової громади».

Проєкт має на меті адаптувати цілі сталого розвитку щодо доступу населення до питної
води, згідно європейських стандартів, створити попит у сфері якісної питної води в
громадах, яка важлива для збереження здоров'я людини.


Організатори заходу: Всеукраїнська Асоціація органів місцевого самоврядування
«Асоціація міст України» та Громадська Спілка «Бізнес за Партнерство».
За підтримки: Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства захисту довкілля
та природніх ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України,
Міжнародних партнерів та фінансових установ.

Нашу громаду представляли: Новоархангельський селищний голова Юрій Шамановський, начальник відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та екології Сергій Грубий, спеціаліст відділу економіки та інвестицій (гранти) Людмила Сидоренко.

Зустріч розпочалася у конференц-залі ТОВ «Екософт», про роботу компанії та її кредо розповів генеральний директор Ecosoft – BWT Group Андрій Мітченко: «Вода стала нашим сімейним бізнесом. Ось уже 30 років ми здійснюємо професійну діяльність у цьому руслі. Вся наша родина – професійні хіміки. Взагалі, я «водний оптиміст». Я знаю, що таке Water Scarcity (з англ. нестача води), повірте, у нас точно не нестача питної води. У нас нестача культури споживання.

Наша найбільша гордість – це співпраця з австрійським холдингом BWT Water Professionals. Саме це відкрило для нас ще 82 ринки збуту нашої продукції для очищення води по всьому світу. До речі, цікавий факт – всі заводи, які виробляють вакцини, обладнані складними системами очистки води BWT. А основна ідея компанії BWT - повернути планеті її блакитний колір і максимально мінімізувати використання пластику.»

Директор Департаменту комунальних послуг та комунального обслуговування Мінрегіону, заступник Голови секції з реформування та розвитку житлово-комунального господарства науково-технічної ради Міністерства розвитку громад та територій України Андрій Медвідь зауважив: « В моєму дитинстві не було пластикових пакетів. Це був справжній дефіцит. А зараз ми не знаємо, як врятувати планету від них.

Ми плідно працюємо над впровадженням цілі сталого розвитку  №6: Чиста вода та належні санітарні умови.  Сьогодні, на жаль, якість води незадовільна. Мережі водопостачання зношені. Наше головне завдання: підвищити якість, зменшити вартість. Маю надію, що скоро компанія Ecosoft запропонує нам вирішення багатьох проблем.»

По закінченню лекційного ознайомчого заняття, генеральний директор Ecosoft – BWT Group Андрій Мітченко познайомив усіх присутніх зі своїми колегами і далі зустріч продовжилася на виробничій базі компанії Ecosoft. Гостей ознайомили з новітніми технологіями промислових систем зворотного осмосу, де зауважили, що виробництво WFI з мембранним процесом відбувається відповідно до усіх норм та стандартів Державної Фармакопеї та Фармакопеї країн ЄС; системою дистиляції MULTITRON, мобільними сейсмостійкими установками очищення води ECOSOFT, фільтруючими матеріалами та терміналами з виробництва води.

Згодом, до зустрічі приєднався мер м.Ірпінь Олександр Маркушин, який презентував новий (другий) водогін міста та зауважив, що завдяки компанії Ecosoft, вони матимуть можливість перевести все місто на інші потужності без відключення води для споживачів. Не можемо оминути увагою той факт, що біля кожного об’єкту є паспорт, в якому чітко вказуються замовник, джерела фінансування, генеральні підрядники, проектувальники, технології, продуктивність по очищеній воді, постачальники основного обладнання.

Зазначимо, що всі користувачі комунальних послуг м.Ірпінь мають 100% прибори обліку використаної води, що дало змогу із збиткового комунального господарства зробити прибуткове. Це посприяло зменшенню тарифу на очищену питну воду у 3 рази!

Міжнародне рейтингове агентство Environmental Performance Index (EPI) опублікувало «Світовий рейтинг країн світу за якістю води» Україна знаходиться на 60 місці у загальному рейтингу. В нашій країні споживання водних ресурсів не є раціональним, а частка води, що використовується повторно, є недостатньою для відповідності політиці стійкого розвитку.

Завдяки проекту «Від доступної і безпечної питної води до здорової громади» ми побачили можливі рішення проблем водопостачання і будемо наполегливо працювати над їх втіленням. Ми маємо попередні домовленості щодо можливого придбання систем очищення води для навчальних закладів, адже діти – це наше майбутнє!

Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь