Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Перша Рада розвитку громад Кіровоградщини у м. Кропивницький

Дата: 14.07.2021 13:58
Кількість переглядів: 444

13 липня 2021 року відбувалася перша Рада розвитку громад Кіровоградщини у м. Кропивницький. Новоархангельську територіальну громаду представляли Новоархангельський селищний голова Юрій Шамановський та спеціаліст відділу економіки та інвестицій (гранти) Людмила Сидоренко.

 Зі вступним словом до очільників громад звернулася голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна. Вона зауважила, що питання розвитку та життєдіяльності громад Кіровоградщини, які стосуються ініціатив Президента України Володимира Зеленського є актуальними для кожного мешканця Кіровоградщини.

За порядком денним було розглянуто ряд запитань. Тезисно, хочемо зазначити найголовніші проблеми та завдання, які обговорювались на нараді:

Станом на 10 липня 2021 року всього в області провакциновано 69 025 осіб, зокрема:

Вакциною Коронавакс – 15 399;

Вакциною Пфайзер – 22 194;

Вакциною АстраЗенека – 19 340;

Вакциною Ковішілд – 12 092.

З  метою забезпечення подальшого проведення кампанії з вакцинації населення області Рада розвитку громад Кіровоградської області вирішила:

2. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським, селищним, сільським головам забезпечити:

3) доведення щоденного рівня вакцинації в центрах масової вакцинації м.Кропивницького – до 500 щеплень, м.Олександрії та м.Знам’янки – до 400 м., м. Світловодська – до 200 щеплень, селищ Петрове та Голованівськ – до 150 щеплень, зокрема у Новоархангельській територіальній громаді – 50-75 щеплень.

Олег Рибальченко, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, зауважив: «Ця вакцинація населення є безкоштовною та проводиться за власним бажанням людини».

Заслухавши та обговоривши інформацію директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ельзи Лещенко «Про реформу шкільного харчування у закладах освіти Кіровоградської області», Рада розвитку громад Кіровоградської області відмічає, що в області проводиться модернізація харчоблоків закладів загальної середньої освіти у рамках реформи шкільного харчування.

У 2021 році планується:

Виконати ремонт приміщень харчоблоків, їдалень та придбання обладнання для харчоблоків закладів освіти за рахунок залишку коштів освітньої субвенції на суму 14,3 млн.грн, та місцевих бюджетів – на суму 5,4 млн.грн.

Заслухавши та обговоривши інформацію директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Догарова О.В. «Про стан реалізації обласної програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та увічнення пам’яті загиблих (померлих) ветеранів у Кіровоградській області на 2021-2025 роки», Рада розвитку громад Кіровоградської області відмічає, що в області проведено відповідну роботу щодо забезпечення проведення заходів з психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування, професійної адаптації, сімейним відпочинком та забезпечення виплати щорічної одноразової матеріальної допомоги дітям загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, виплата компенсації за проведення зубопротезування та забезпечення житлом деяких пільгових категорій громадян в області. 

За словами директора департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Дубровського В.Ю. органами місцевого самоврядування проводиться робота з інвентаризації зелених насаджень, проте через значну вартість робіт інвентаризація проведена у незначній кількості. Нагальним залишається питання винесення в натурі (на місцевості) меж територій та об’єктів природо-заповідного фонду, оскільки лише в такому випадку є можливим їх збереження та правова визначеність у разі незаконного використання.

Начальником управління молоді та спорту обласної держадміністрації Глобенко І.В.  було зауважено, що станом на 13 липня 2021 року в області визначено 13 об’єктів у 12 територіальних громадах для включення до «першої черги» соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» та 8 об’єктів «другої черги», до якої увійшла Новоархангельська територіальна громада, а саме смт Новоархангельськ. Напрямок вдосконалення державної політики у сфері фізичної культури і спорту Кіровоградщини, в тому числі реалізації в області ініціатив Президента України, що покликані покращити рухову активність та зміцнити здоров’я громадян,  є одним із пріоритетних та перебуває на постійному контролі обласної державної адміністрації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь