Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Урочистості до Дня молоді та Дня Конституції України. 

Дата: 29.06.2021 16:02
Кількість переглядів: 875

      28 червня в центральному парку селища відбулися  урочистості до Дня молоді та Дня Конституції України. 

Вранці святкування розпочалося зі спортивних змагань з веслування на байдарках по річці Синюха в селищі Новоархангельськ, де юнаки та молодші спортсмени здійснювали заплив на дистанції 200 та 500 метрів.

Далі свято продовжилось в центральному парку селища Новоархангельськ.

               З вітальним словом до жителів територіальної громади та гостей звернувся селищний голова Юрій Шамановський та на початку свята відзначив подякою та фінансовою винагородою спортсмена Матвієнка Віталія Анатолійовича  за зайняте І місце на чемпіонаті України серед юнаків 2005/2006 р.н. в байдарці - четвірці на дистанції 200 та 500 метрів.

 

          За результатами змагань, які проходили на річці Синюха, селищний голова  вручив грамоти та фінансову винагороду переможцям на байдарках та каное серед юнаків 2004-2006 р.н. за зайняте І місце Сіроштану Дмитру, за зайняте ІІ місце Матвієнку Віталію, за зайняте ІІІ місце Сіроштану Михайлу; переможцям змагань на байдарках та каное серед юнаків 2007 р.н. та молодші за зайняте І місце Мамализі Віталію, за зайняте ІІ місце Матвієнку Владиславу, за зайняте ІІІ місце Гриценку Владиславу.

          Під час святкування в парку селища проходили змагання з екстремального жиму серед дорослих та юнаків, волейбол.

          Переможці змагань з екстремального жиму серед дорослих І місце - Сіроштан Дмитро, ІІ місце -  Горячківський Роман, ІІІ місце - Гермак Володимир.

Переможці змагань з екстремального жиму серед юнаків І місце -  Матвієнко Віталій, ІІ місце -  Мальченко Владислав, ІІІ місце -  Різніченко Владислав.

Мета усіх заходів – сприяти розвитку молоді та мотивувати їх до активного, здорового способу життя, щоб молодь жила за принципом «Твої особисті досягнення -  досягнення громади».

Подякою селищного голови та фінансовою винагородою нагороджена Качур Тетяна Ігорівна - учениця 6 класу Опорного закладу освіти «Торговицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Є.Ф.Маланюка» Новоархангельської селищної ради, переможець ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, (дипломом ІІ ступеня (фінального етапу)), Заярна Катерина Олегівна, учениця 10 класу  Опорного закладу освіти «Новоархангельський навчально-виховний комплекс «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - гімназія» Новоархангельської селищної ради, призер обласного конкурсу наукових проєктів «Інсайти сьогодення від юних дослідників Кіровоградщини» та призер ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у секції: «Експериментальна фізика», Бабійчук Олександра Олександрівна, учениця 10 класу  Опорного закладу освіти «Новоархангельський навчально-виховний комплекс «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - гімназія» Новоархангельської селищної ради, призер обласного конкурсу наукових проєктів «Інсайти сьогодення від юних дослідників Кіровоградщини» та учасник ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у секції: "Теологія, релігієзнавство та історія релігії", Пироженко Діана Олександрівна, учениця 9 класу  Опорного закладу освіти «Новоархангельський навчально-виховний комплекс «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - гімназія» Новоархангельської селищної ради учасник ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у секціях «Правознавство» та «Мистецтво», Чернега Вікторія Валентинівна, учениця 10 класу  Опорного закладу освіти «Новоархангельський навчально-виховний комплекс «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - гімназія» Новоархангельської селищної ради учасник ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у секції «Теоретична фізика» та учасниця Всеукраїнського інтерактивного конкурсу «МАН - Юніор Дослідник» та учасникам гуртка СБТ «Калейдоскоп» Гребенюк Ілоні Ігорівні,  Святенко Владиславу Олександровичу, Сіроменко Маргариті Олександрівні.

 

Святкового настрою додала змістовна патріотична концертна програма, яку підготували працівники та учасники художньої самодіяльності Новоархангельського будинку культури: народний Аматорський театр малих форм «Заклик», Вікторія Худіна, Піроженко Діана, Піроженко Вадим, Сінічкова Ауріка, Каліберда Катя, Гребенюк Ілона, Сербіненко Аліна,
Народний аматорський хоровий колектив «Дивоцвіт», Ризун Юлія, гурток бально-спортивного танцю «Калейдоскоп» Новоархангельського будинку творчості «Вальс»  (Ілона  і Владислав), Румба (Владислав і Маргарита). Народний аматорський колектив «ЗАГРАВА», Матвієнко Таня та Ризун Юлія, Василь Ільченко, Вокально-інструментальний колектив «Зорі Синюхи» солістка Циганкова Аліна, соліст Євгеній Маховик, соліст Олександр Хомяченко,  солістка Таня Матвієнко, МБК №1 солістка Ірина Куліш,
Таня Матвієнко.

Також  під час святкування на базі Новоархангельської бібліотеки було оформлено виставку - хроноскоп «Конституція гарант українців». На ґанку бібліотеки відбулася вільна трибуна «Оберіг нашої державності», під час якої жителі селища мали змогу висловлювати свої думки. На базі Новоархангельського музею проходила виставка під назвою «ОСНОВНОМУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ – 25 РОКІВ».

Вироби побутово-ужиткового мистецтва вироблені власноруч презентувала майстриня  Зоя Кутецька.

Свято відбувалось за фінансової підтримки місцевих підприємців та депутатів, а саме:
Голови Новоархангельської селищної ради - Шамановського Юрія Павловича
ФОП Солука Сергія Степановича, ФОП Скрипки Юлії  Вікторівни,
ФОП Ямкової Світлани Володимирівни, ФОП Арделян Тетяни Валентинівни,
ФОП Лісіціної Альони Володимирівни, ФОП Фрате Раїси Вікторівни,
ФОП Савіна Олександра Олександровича, ФОП Румик Наталі Василівни,
ФОП Сімченко Світлани Віталіївни, ФОП Олійник Світлани Миколаївни,
ФОП Арделян Нелі Володимирівни, ФОП  Горбенко Олега Миколайовича,
Кафе БАРКАС КАВА, Депутатів Новоархангельської селищної ради:
Бугаєнка Василя Васильовича, Бербеги Оксани Миколаївни,
Шамановського Ярослава Юрійовича, Шамановської Надії Василівни та Билиці Тараса Ігоровича.

 

Напередодні Дня Конституції України Новоархангельською селищною радою було організовано он-лайн вікторину "Конституція - основа моєї держави".  Он-лайн вікторина була оформлена у Google Forms та розміщена у соціальній мережі Facebook у локальній групі "Новоархангельська селищна рада". Вікторина включала 15 запитань про Конституцію України.
Участь у вікторині взяли 16 учасників, з яких п'ятеро отримали найвищі бали (15 з 15) і були нагороджені грамотами на святковому концерті у центральному парку селища. Найуспішніше склали тест (вікторину) такі учасники:  Головань Тетяна,  Макогон Тетяна, Нікітенко Олена, Нікітенко Віталій, Федорова Альона.

 

 

Під час свята жителі громади та гості мали можливість придбати  морозиво, поласувати солодкою ватою та солодкими напоями. Наймолодші жителі нашої громади весело розважались на батутах. Також було проведено розіграш лотереї з цікавими подарунками та головним призом -  сертифікатом на зйомку родинної фото-сесії та відео-кліпу.

Після розіграшу лотереї відбувся конкурс «Караоке у громаді», де учасники також отримали подарунки, а переможець отримала - сертифікат на запис 5 пісень в студії звукозапису.

Свято завершилось святковою молодіжною дискотекою.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь