A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Відбулась 12 чергова сесія селищної ради

Дата: 15.04.2021 15:06
Кількість переглядів: 1495

Фото без описуФото без опису

15  квітня 2021 відбулась 12-а чергова сесія Новоархангельської селищної ради.

   Було розглянуто ряд питань щодо організації роботи структурних підрозділів та відділів та апарату ради, впорядкування роботи і приведення у відповідність до чинного законодавства діяльності дитячих навчальних закладів підпорядкованих селищній раді, земельні питання щодо надання дозволів на розробку технічної та проектної документації та їх затвердження громадянам. А також:

- Прийнято рішення про припинення шляхом ліквідації Новоархангельського закладу дошкільної освіти №1 «Ромашка» та №4 «Сонечко» Новоархангельської селищної ради Кіровоградської області.

- Про припинення шляхом ліквідації діяльності закладів дошкільної освіти «Дзвіночок» Ганнівської сільської ради, Кам’янецького дошкільного навчального закладу, Мар’янівського дошкільного навчального закладу, Свердликівського закладу дошкільної освіти «Малятко», Скалівсько-Хутірського дошкільного навчального закладу «Вербиченька», Торговицького дошкільного навчального закладу. Дані заклади проходять процедуру реорганізації та приєднання до ДЗО №1 та ДЗО №2, що дасть можливість привести у відповідність до норм чинного законодавства питань їх утримання та належної організації виховного та навчального процесів та оптимізації фінансування, а саме контролю якості харчування  (забезпечення дотримання норм закупівель якісної продукції) та забезпечення належної методико-виховної роботи. А також рішенням сесії звільнено від оплати за харчування дітей пільгових категорій.

- Затвердження в новій редакції персональний склад виконавчого комітету Новоархангельської селищної ради.

- Затверджено положення про проведення конкурсу на посаду керівників закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності Новоархангельської селищної ради

- Затверджено селищну програму профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на території Новоархангельської селищної ради на період 2021-2023 років

- Затверджено Програму щодо призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на 2021-2023 роки.

- Про місцеву програму щодо надання компенсації на проїзд хворим з хронічною нирковою недостатністю, що отримують програмний гемодіаліз та виділення коштів щодо закупівлі ліків хворій дитині після трансплантації печінки на 2021 – 2023 роки.

- Про передачу рухомого майна КП «Новоархангельський ЖКГ» орендодавцю Новоархангельській селищній раді.

- Затверджено перелік об’єктів та видів робіт, на яких правопорушники будуть виконувати суспільно – корисні роботи на виконання рішення суду.

- Затвердження Положення та Регламент виконавчого комітету Новоархангельської селищної ради.

- Затвердження комплексну Програму розвитку футболу в Новоархангельській селищній раді на 2021-2025 роки.

- Створення інвентаризаційної комісії та проведення інвентаризації товарно-матеріальних цінностей.

  А також одним з «гарячих» і важливих питань залишається питання водопостачання та водовідведення. З метою якнайшвидшого позитивного вирішення всіх проблемних питань водопостачання в с. Торговиця прийнято рішення «Про вихід Торговицької сільської ради з засновників КП “Вектор“ та вхід Новоархангельської селищної ради в засновники КП “Вектор“». Дане клопотання виніс на розгляд староста Торговицької громади Вільченко О.М.

  На минулій 11 сесії селищної ради пріоритетним було визначення питання, щодо незаконної вирубки лісозахисних смуг. З метою його вирішення було надіслано лист-запрошення на сесію начальнику сектору поліцейської діяльності №3 Голованівського районного відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області. Який у своєму виступі надав вичерпні роз’яснення, щодо попередження злочинів. Відповідно депутатами прийнято рішення «Про надання дозволу на розробку технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель під полезахисними лісосмугами на території Новоархангельської селищної ради».

Не залишились без уваги і питання належного медичного обслуговування на території селища. З метою залучення та приваблення молодих перспективних медичних кадрів прийнято рішення «Про виділення коштів для придбання службового житла лікарям та початок процедури придбання» та ухвалено рішення про виділення коштів в розмірі 350 тис. грн на комплектуючі до обладнання.

  Депутатом селищної ради Косенко І.М. було винесено на порядок денний питання, щодо необхідності виділення коштів на купівлю меблів для школи, відповідно прийнято рішення «Про виділення коштів на придбання шкільних меблів для майбутніх першокласників»

  На завершення виступила директор КНП «Новоархангельська багатопрофільна лікарня» Прийма Олена Володимирівна із заявою, щодо погодження її звільнення з посади. Це прохання було сприйнято депутатами дуже емоційно, адже Олена Володимирівна є висококваліфікованим керівником, яка відмінно справлялась з покладеними на неї професійними обов’язками. Проте умови на межі людських можливостей, які несла на собі тендітна жінка, в комплексі з виконанням нею роботи лікаря інфекціоніста, консультацій ВІЛ-інфікованих, роботи в реанімаційному відділені та багато іншої роботи призводять до її морального та фізичного виснаження. Депутати подякували за професіоналізм, мужність та витримку Олени Володимирівни, яка до того ще й більше року несе відповідальність за діяльність закладу в умовах карантину, та аплодували стоячи її якостям, як людини, так і професіоналу своєї справи. Прийнято рішення «Про погодження звільнення директора КНП “Новоархангельська багатопрофільна лікарня»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь