Новоархангельська громада
Новоархангельська громада

Обговорення щодо подальшої роботи районної центральної лікарні та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги»

Дата: 01.03.2021 08:02
Кількість переглядів: 1152

Сьогодні зустрівся з керівниками медичних закладів Оленою Приймою, Ярославом Козаченком та громадою селища. Зустріч спланована у зв’язку з численними зверненнями громадян з приводу подальшої роботи районної центральної лікарні та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Права засновника даних закладів прийнято до Новоархангельської селищної ради 28січня 2021 року.

Болючим є питання щодо подальшого фінансування заробітної плати працівникам та утримання медичних закладів.

За інформацією головного лікаря Олени Прийми до 1 квiтня 2021 року Нацiональна служба здоров'я України проведе нову закупiвлю медичних послуг, вiд чого i буде залежати рівень фiнансування.

Складно передбачити, на яку саме суму з НСЗУ буде укладено договір. Вимоги від Національної служби здоров’я України, до відповідності яких приводять в один рівень елітні приватні медичні установи та лікарні районного значення, визначають об’єм фінансування від держави. Перелік вимог не те що складний в плані реалізації, а такий, що унеможливлює функціонування більшості мед закладів по всій Україні. Більше 50% медичних установ за даними переліками не можуть фінансуватись в необхідній мірі.

Дуже приємно, що наші громадяни не стоять осторонь проблеми та готові всебічно допомогти і в разі необхідності привернути до проблеми увагу держави, затребувавши гідну реалізацію конституційних прав.

В свою чергу, провели конструктивний діалог з громадою, з роз’ясненням подальших дій у сприятливих та критичних випадках, що більш детально визначені будуть до 1 квітня. Як голова селищної ради, простий житель нашої громади, особисто переймаюся долею працівників закладу і людей, яким надаються послуги. Розглядаються питання з гарантуванням житла та залученням нових кваліфікованих кадрів на роботу до нашої лікарні. Разом з Підвисоцькою і Надлацькою громадою укладено меморандум спів фінансування медичних закладів, згідно якого кожна із громад посильно допомагатиме, в пропорційному розподілі від кількості населення, в питанні фінансування лікарні та будинку для літніх людей. Правда, за розрахунками, зрозуміло одне, що ні по одинці, ні разом, громади самостійно не зможуть утримувати лікарню без допомоги держави. Тому сподіваємось на справедливе фінансування від НСЗУ та у випадку чого, готові до дій!

Станом на сьогодні від Новоархангельської громади на рахунок лікарні нараховано 2млн. грн. та 1,5 млн. грн. від Підвисоцької і Надлацької разом.

Не допустимо позбавлення громадян своїх конституційних прав!

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь